Brasilia vaatii miljoonakorvauksia uudesta öljyvuodosta

Brasilia vaatii noin 8 miljardin euron korvauksia yhdysvaltalaiselta öljyjätti Chevronilta ja porausurakoitsija Transoceanilta, Chevronin tiedottaja kertoo uutistoimisto AFP:lle. Korvausvaatimus koskee maaliskuussa Kaakkois-Brasiliassa sattunutta öljyvuotoa.

Ulkomaat

Chevron pitää Brasilian vaatimia korvauksia liian kovina.

- 20 miljardia realia (noin 8 mrd euroa) on mielivaltaista, keinottelevaa eikä se perustu tosiasioihin, Chevron kommentoi lausunnossaan.

Öljyvuoto havaittiin maaliskuun alussa noin 1,3 kilometrin syvyydessä. Vuotopaikka on arviolta kolmen kilometrin päässä viime marraskuussa Fraden öljykentällä sattuneesta suuresta öljyvuodosta. Frade sijaitsee 370 kilometrin päässä Rio de Janeiron osavaltiosta koilliseen.

Brasilialaissyyttäjä Eduardo Santos de Oliveiran mukaan öljyvuodoista on aiheutunut ympäristölle mittaamaton vahinko. Hänen mukaansa jokainen uusi onnettomuus vain kasvattaa tuhoa entisestään ja asettaa syytettyjen virheet valokeilaan.

Öljy-yhtiö Chevron on jo aiemmin määrätty yhteensä yli 40 miljoonan euron korvauksiin Fraden öljykentän marraskuisesta vuodosta. Brasilia nosti maaliskuussa myös syytteet ympäristörikoksista 17:lle Chevronin ja sen alihankkijan johtajalle.

Lähteet: AFP