Tärkeintä on laulamisen ilo

Saska Helmikallion mielestä jännittäminen tangokilpailussa on hyvää ja tervettä. Vuoden 2005 tangokuningas arasteli karsintoihin lähtöä.

tangot (tanssit)
YLE Etelä-Karjala

- Ole rohkea ja reilu, tartu mikrofoniin ja heilu. Kun laulamisesta pitää niin silloin siitä saa eniten ulos ja se on kaikkein tärkeintä, kannustaa Helmikallio uusia tangokokelaita.

Tangokarsinnat alkavat Lappeenrannassa tiistaina 6. maaliskuuta.

Helmikallion mielestä esiintyvälle artistille ulkoinen olemus on aina tärkeää.

- Jokainen meistä on omannäköisensä, mutta sitten kun sinne lavalle mennään niin yleensä laitetaan vähän parempaa päälle.

Helmikallio muistelee omaa valmistautumista vuoden 2005 karsintaan. Silloin hän arasteli karsintoihin lähtemistä ja kypsytteli ajatusta koko kevään ajan.

- Loppujen lopuksi osallistuin kevään vihoviimeisiin karsintoihin.

Tauko keikkailuun virkisti

Vuonna 2009 Helmikallio esiintyi Teatteri Imatran musiikkinäytelmässä Rakkauden rikkaus.

- Teatterikokemus oli jännittävä ja rankka, mutta myös mahtava kokemus. Ennen sitä olin neljä vuotta koko ajan tien päällä. Näytelmä katkaisi sopivasti keikkaputken ja sain hetkeksi säännölliset työajat ja mukavan työilmapiirin.

Teatterin jälkeen Helmikallio on tehnyt musiikkia ja nähnyt maapalloa. Mieleenpainuvimpana hän pitää vierailua Elviksen kotiin Gracelandiin.

- Se oli unelmien täyttymys. Elvis on aina ollut idolini ja hänen kappaleitaan tulee laulettua myös keikoilla.

Helmikallion keikkakalenteri on talvella hieman rauhallisempi, mutta kevättä ja kesää kohden keikat lisääntyvät. Luvassa on laivakeikkoja ja tanssilavoja.

Lähteet: Yle Etelä-Karjala