Lammasta riittää pääsiäispöytään

Kotimaisen lampaanlihan tuotanto on lisääntynyt viidenneksellä toissa vuodesta. Maa- ja metsätalousministeriön lihantuotantotilaston mukaan viime vuonna lammasta tuotettiin jo melkein miljoona kiloa. Lammaslihatuotteet käyvät kaupaksi varsinkin pääsiäisen aikaan.

lampaanliha
Lampaanlihaa lihatiskillä
Lammas lampaanliha lihatiskiYLE Marjukka Talvitie

Lihakauppiaat osaavat varautua lampaanlihan sesonkiaikaan ja tilaavat lihaa varastoon, kertoo Tampereen kauppahallin Lindgrenin lihakaupan kauppias Pekka Tuomela.

- Kyllä pääsiäisen sesonki vaikuttaa sillä tavalla, että tuoreruhojakin joudutaan jakamaan, jotta kaikille riittäisi. Läpi vuoden saatavuus on sinänsä hyvä.

Entä saako vielä nyt pääasiäisviikolla kauppahallista lammasta jos tulee hakemaan?

- Meillä on hyvät ennakot, joita vähän lisättiin viime vuodesta. Kyllä lampaasta löytyy oikeastaan kaikkea, ihan loppuun asti. Fileitä ja kotimaisia paistejakin riittää hienosti, Pekka Tuomela sanoo.

Lähteet: Yle Tampere