Mämmi käy mousseen rommilla tai ilman

Pääsiäisen perinteinen jälkiruoka mämmi saa koko ajan uusia muotoja. Jos mämmi ei mämminä maistu, voi siitä valmistaa esimerkiksi salmiakkisuklaalla höystetyn noitamaisen mämmimoussen.

Väinönputkihillolla ja salmiakkisuklaalla koristeltu mämmimousse. Kuva: Yle / Hanne Kinnunen

Vedestä, maltaasta ja ruisjauhosta valmistettu mämmi on maultaan voimakas ja täyteläinen. Mämmin muuttaminen moussen muotoon pehmentää makua huomattavasti. Kajaanilaisessa ravintola Siriuksessa valmistetaan moussesta arkista sekä juhlavaa versiota.

- Mämmimoussea voi täydentää esimerkiksi rommilla. Myös viski, konjakki, calvados tai sherry sopivat mämmin sekaan, kertoo Annikki Kaasinen.

Moussen valmistaminen ei ole vaikeaa. Ensin vatkataan kerma vaahdoksi ja jätetään se odottamaan. Mämmin sekaan lisätään maun mukaan sokeria ja appelsiinimarmeladia, sitten seosta vatkataan hetken aikaa. Lopuksi lisätään kermavaahto, ja mämmimousse on melkein valmis.

- Kannattaa antaa moussen tekeytyä vähän aikaa. Moussen voi koristella vaikkapa salmiakkisuklaalla, niin tulee hieman noitamaista tunnelmaa, sanoo Kaasinen.

Mämmimoussen rinnalle sopii muitakin eksoottisia makuja.

- Yhdessä reseptissä oli hillottua inkivääriä. Minä onnistuin saamaan väinönputkihilloa, joten laitan sitä, kertoo Kaasinen.

Mämmimoussen ainekset neljälle hengelle

2 dl kermaa

300 g mämmiä

sokeria

appelsiinimarmeladia