Amerikkalainen parranajo on miehen hemmottelua

Perinteisesti veitsellä tehtävässä amerikkalaisessa parranajossa on monta eri vaihetta. Usean parrakkaan miehen unelma on edes kerran elämässään kokea aito parranajo.

terveys
Etelä-Karjalan Ammattiopiston opiskelija Janita Papunen valmistautuu ajamaan Juha-Pekka Taskisen partakarvoituksen amerikkalaisittain.
Etelä-Karjalan Ammattiopiston opiskelija Janita Papunen valmistautuu ajamaan Juha-Pekka Taskisen partakarvoituksen amerikkalaisittain.Yle Etelä-Karjala

Amerikkalainen parranajo ei ole hätäisen hommaa. Itse parranajo vie aikaa noin puoli tuntia ja kasvojen loppuhieronta suunnilleen saman verran. Etelä-Karjalan ammattiopiston kauneudenalan lehtori Selma Karvinen sanoo parranajossa olevan useita eri vaiheita.

- Ensin laitetaan lämpimät pyyhkeet kasvoille, eli näin pehmitetään ihoa ja partakarvaa. Sitten laitetaan partavaahto ja ajellaan ensimmäinen kerta.

Parranajossa tulee partaveitsellä leikkaamista niin myötä- kuin vastakarvaan, joten varsinainen parranajo suoritetaan kahteen kertaan.

- Ajojen jälkeen laitetaan jälleen lämmin pyyhe. Lopuksi tehdään vielä kasvojen hieronta, valistaa Karvinen.

Parta ajetaan aina veitsellä. Karvisen mukaan tapa juontaa historista. Parta on aina leikattu veitsellä ja höylät ovat tulleet vasta myöhemmin.

Lähteet: Yle Etelä-Karjala