1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Jarno Limnéll ei ollut kadettikurssin priimus

A-studiossa puolustusvoimien uudistusta arvostellut sotatieteen tohtori, kapteeni evp. Jarno Limnéll ei ollut oman kadettikurssinsa priimus, kuten ohjelmassa mainittiin. Maanpuolustuskorkeakoulun sekä Kadettikillan rekistereiden mukaan Limnéll oli vuonna 2000 valmistuneen 83. kurssin kadettivääpeli eli sotilasarvoltaan korkein oppilas, mutta parhaasta opintosuorituksesta myönnettävää priimuksen arvoa hän ei saanut.

Kotimaan uutiset

Limnéll myönsi itsekin maanantain A-studion lähetyksen jälkeen, ettei priimuksen tittelin käyttö ole oikein, koska hän oli opintosuorituksiltaan vasta kurssinsa kakkonen. Sama virhe on esiintynyt muuallakin, mm. Limnéllin haastattelussa Suomen Kuvalehdessä.

Pari vuotta sitten liike-elämän palvelukseen siirtynyt Limnéll on mukana entisten upseereiden ja tutkijoiden puolustuspoliittisessa työryhmässä, joka on suhtautunut kriittisesti nykyhallituksen säästölinjaan. Limnéll arvosteli A-studion haastattelussa erityisesti Pohjois-Karjalan prikaatin ja Kotkan rannikkopatteriston suunniteltua lakkauttamista.

Lähteet: Yle Uutiset

Lue seuraavaksi