Ice-T:n roisit sanoitukset Unkarin viranomaisten hampaissa

Tiukan medialain astuminen voimaan lauantaina on nostanut Unkarissa julkisuuteen jo syksyllä käynnistyneen viranomaistutkinnan yhdysvaltalaisen rap-tähden Ice-T:n sanoituksista. Radiokanava Tilos julkaisi lauantaina internetsivuillaan Unkarin viestintäviranomaisten kirjeen, jossa nämä kertovat aloittaneensa tutkinnan kanavaa vastaan.

viihde

Tutkinta alkoi syyskuussa Tilosin soitettua Ice-T:n Warning (It's on) -kappaleen. Viranomaisten mukaan kanava olisi saanut esittää kappaleen vasta iltayhdeksän jälkeen, sillä se on gangsta rapia ja saattaa vaikuttaa kielteisesti lasten kehitykseen.

Radiokanavan mukaan kappale ei ole voinut haitata lasten moraalista kehitystä, sillä Tilosilla on vain vähän nuoria kuuntelijoita ja Ice-T käyttää englantia.

- Mahtavaa. Maailma pelkää minua edelleen. Hahaha!, Ice-T kommentoi tutkintaa Twitter-viestissään.

Vuodenvaihteessa voimaan tullut uusi medialaki antoi Unkarin viestintävirastolle ja medianeuvostolle aiempaa laajemmat valtuudet valvoa niin televisio- ja radiokanavia, sanomalehtia kuin internetsivustojakin. Ne voivat puuttua tiedotusvälineiden sisältöihin, asettaa rajoituksia ja määrätä sakkoja sekä loukkaavaksi katsotusta uutisoinnista että poliittisen tasapuolisuuden puutteesta. Hallitseva oikeistolainen Fidesz-puolue on miehittänyt kummankin elimen johtopaikat omilla tukijoilaan.

Lakia on arvosteltu laajasti. Medialakia ovat arvostelleet muun muassa Etyj, eurooppalaiset poliitikot,Unkarin oppositio, eurooppalaiset viestimet ja ihmisoikeusjärjestö Amnesty International. Etyjin mukaan laki antaa hallitukselle mahdollisuuden vaientaa kriittiset äänet ja estää poliittisen keskustelun. Unkari on kutsunut Etyjin lehdistöasioista vastaavat edustajat neuvotteluihin Budapestiin.

Lähteet: AP, AFP

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus