Hyppää sisältöön

Nasa listasi kaikkien aikojen surkeimmat scifielokuvat

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on julkaisut listan kaikkien aikojen surkeimmista ja realistisimmista scifielokuvista. Huonoimmaksi tieteiselokuvaksi Nasa nimeää toissa vuonna tehdyn 2012-elokuvan, kertoo sanomalehti The Sunday Times. John Cusackin tähdittämä, maailmanlopusta kertova elokuva on Nasan tiedemiesten mukaan absurdein koskaan tehty tieteiselokuva.

Elokuvassa auringonpurkausten maapallolle tuomat neutriinohiukkaset kuumentavat maapallon ytimen aiheuttaen maanjäristyksiä ja tsunameja sekä mannerlaattojen liikkeiden nopeutumisen. Nasan mukaan tapahtumaketju on tieteellisesti mahdoton.

Nasa on joutunut elokuvan vuoksi perustamaan erityisen internetsivuston, jolla se rauhoittelee maailmanlopusta huolestuneita ihmisiä.

Avaruushallinnon laatimalla surkeiden elokuvien listalla ovat myös muun muassa Ytimessä, Armageddon, Tulivuori ja Ketjureaktio. Huonoimmat scifielokuvat on tehty vuosina 1996 - 2009.

Parhaimmaksi tieteiselokuvaksi Nasa listaa puolestaan vuonna 1997 valmistuneen Gattaca-elokuvan. Seuraavana listalla on samana vuonna tehty Ensimmäinen yhteys. Muut kärkisijat synninpäästön saavien elokuvien listalla menevät vuosikymmeniä sitten tehdyille elokuville. Listalla ovat muun muassa vuonna 1927 tehty Metropolis, vuonna 1951 valmistunut Päivä jona maailma seisahtui ja vuonna 1929 tehty Matka kuuhun.

Avaruushallinto Nasa on ollut mukana useiden Hollywood-elokuvien, kuten Armageddonin, tuotannossa, mutta katuu nyt osallisuuttaan tieteen väärinkäytössä. Osa Nasan tutkijoista on kieltäytynyt yhteistyöstä epärealistisina pitämiensä elokuvatuotantojen kanssa.

Nasan asiantuntijat järjestivät vast'ikään Kaliforniassa tieteiselokuvia käsittelevän kokouksen, jossa he esittivät Hollywoodin elokuvayhtiöille toiveen, että nämä tekisivät jatkossa realistisimpia tieteiselokuvia.

.
.