1. yle.fi
  2. Uutiset

Design Shop esittelee kotimaista käsityökulttuuria

Käsitöitä esittelevä Design Shop on avautunut Turun 2011 Kulmassa. Kaupassa esittäytyy uusia tekijöitä kolmen kuukauden välein. Kulttuuripääkaupunki aikoo tuoda esille myös Helsingin design-vuotta.

muotoilu
Nauvolaisen lasinpuhaltaja Jari-Matti Solinin taidelasiesineet ovat muiden ohella esillä Turun Design Shopissa.
Nauvolaisen lasinpuhaltaja Jari-Matti Solinin taidelasiesineet ovat muiden ohella esillä Turun Design Shopissa.Studio Hippoglass

Turun kulttuuripääkaupunkivuosi tuo käsityöläiset framille. Entisen Turun kaupunginviraston alakerrassa, Aurajoki-rannassa sijaitseva Design Shop esittelee alkukevään ajan suomalaisten suunnittelijoiden ryijyjä, kirjontatöitä, tyynyjä, keramiikkaa ja koruja.

Myynnissä on myös erilaisia käsityöpakkauksia joiden avulla voi itsekin päästä käsityön makuun. Esillä on myös valikoima kulttuuripääkaupungin virallisia oheistuotteita.

Kulman Design Shop toimii projektikauppana, jossa esiteltävät ja myytävät tuotteet vaihtuvat kolmen kuukauden välein. Kaupanpitäjiksi valitaan muotoilijoita, muotoilijaryhmiä, muotoilualan yrityksiä ja yhteenliittymiä, jotka vastaavat kaupan valikoimasta ja myynnistä.

Ensimmäiset Design Shopin pitäjät ovat Suomen Käsityön Ystävät ja turkulainen Fortuna-hanke. 130-vuotias Suomen Käsityön Ystävät on aina tehnyt yhteistyötä maamme eturivin taiteilijoiden kanssa ja yrityksen tuotekuvasto on suomalaisen taidekäsityön aarreaitta. Fortuna-hanke puolestaan ajaa voimakkaasti käsityöläisyyden ja luovan talouden kehittämistä paikallisella tasolla.

Design Shopin ensimmäiseksi teemaksi on valikoituitunut käsityöläisyys, koska suomalaisen designin juuret ovat käsityöläisyydessä. Huhtikuun alussa vaihtuvat kaupanpitäjät esittelevät puolestaan eettistä designia ja kierrätystä.

Myös muut vuoden 2010 teemat on valittu ja vuoden 2011 kaupanpitäjiä etsitään vielä. Tavoitteena kuitenkin on, että Design Shopissa pääsee esille myös Helsingin designpääkaupunkivuosi 2012.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi