Katri Metso laulaa uuden ajan iskelmää

Iskelmätulokas Katri Metso ponnistaa artistitaivaalle määrätietoisesti, mutta jalat maassa. Perinteisimmät humpat ja jenkat hän jättää suosiolla muille - nuorekkaat sovitukset ovat se oma juttu.

Katri Metso
Iskelmätulokas Katri Metso ponnistaa artistitaivaalle määrätietoisesti, mutta jalat maassa. Nuorekkaat sovitukset ovat se oma juttu, hän kertoo Nina Keski-Korpelan haastattelussa.

Iskelmäartisti 2009 -kisassa toiseksi sijoittunut tamperelainen Katri Metso aloitti yhteistyön Warner Musicin kanssa kesällä 2009. Katrin ensimmäinen single Pidä kiinni julkaistiin lokakuussa 2009. Sen jälkeen on levytetty kappaleet Hyvästi huominen ja tuoreimpana marraskuussa ilmestyi Puhallat liekkiin.

- Olen noin kymmenen vuotta laulanut. Olen ollut ravintolassa töissä ja vetänyt karaokea, käynyt laulukilpailuissa ja ollut mukana bänditouhuissa. Aikaisemmin tein englanninkielistä dance-musiikkia, mutta siinä ei näyttänyt olevan tulevaisuutta. Äiti vinkkasi Iskelmäartisti-kilpailusta ja se menikin sitten yllättävän hyvin, kertoo Metso.

Laulamisen lisäksi Katri Metso on hankkinut maskeeraajan ammatin ja myös opettaa alaa ilmaisutaidon lukiossa Tampereella. Kampaajaksi hän valmistui kolme vuotta sitten - eli jos ei laulajan ura avaudu, niin aina voi palata siskon kampaamoon töihin, hän nauraa.

Suomenkielisen iskelmän laulajana Katri Metson tavoitteena on pitkä ura ja työ musiikin parissa.

- Nyt olen päässyt oikeiden ihmisten kanssa yhteistyöhön ja nyt katsotaan, mitä tästä tulee. Jos ihmiset tykkää, niin siitä se lähtee, ei tässä missään pilvilinnoissa lennellä, sanoo Metso.

Nuorekkaat sovitukset ja uuden ajan iskelmä ovat Katrin juttu.

- Minun ei tarvitse osata joka tyyliä, eli ehkä ne perinteisimmät iskelmälavat jäävät keikkapaikkoina minulta pois. Minulta ei humpat ja jenkat luonnistu, mutta bändi ne tietysti tarvittaessa voi soittaa.

- Meillä on paljon artisteja, jotka tekevät kaikkea, mutta itse koen parempana olla tunnistettava, olla ikään kuin omassa lokerossa, josta ihmiset sitten löytävät minut helpommin. Esiintymistilanteissa on aina pieni jännitys, ja pitääkin olla, mutta kun on pari kolme laulua laulanut, niin tunne on vain "ihanaa, nyt mä oon täällä ja teen sitä mistä tykkään".