1. yle.fi
  2. Uutiset

Kemin kaupunginteatteri ylitti jälleen kävijätavoitteensa

Kemin kaupunginteatteri ylitti jälleen viime vuonna kävijätavoitteensa. Teatterissa kävi 25 577 katsojaa. Suosituin esitys oli The Sound of Music -musikaali.

teatteritaide
Sound of music Kemin kaupunginteatterissa
Kemin kaupunginteatteri esitti The Sound of Musicia.YLE / Kyösti Vaara

The Sound of Music keräsi viime vuonna lähes 5 000 katsojaa. Musikaali oli ohjelmistossa jo edellisvuonna ja kaikkiaan sen näki yli 10 500 katsojaa.

Toiseksi suosituin viime vuoden esityksistä oli Ray Cooneyn Koukussa-farssi, jonka näki yli 4 100 ihmistä. Myös Anna Krogeruksen Kuin ensimmäistä päivää ja lastennäytelmä Tuhkimo kiinnostivat. Tuhkimon kävijämäärä ylitti 3 500 ja Kuin ensimmäistä päivää -näytelmän näki runsaat 3 400 kävijää.

Kemin kaupunginteatterissa esitettiin viime vuonna 164 esitystä, ohjelmistossa oli 16 näytelmää ja seitsemän ensi-iltaa.

Tulossa sketsejä ja palleroteatteria

Tulevan kevään uusia ensi-iltoja ovat muun muassa Maiju Lassilan Tulitikkuja lainaamassa ja L.Frank Baumin fantasiasatu Ihmemaa Oz.

Huhtikuussa teatteri tarjoaa myös ensi kertaa historiansa aikana palleroteatteria eli esityksen vauvaikäisille. Keväällä nähdään kolme vierailuesitystä: Quo Vadis - teatterin lapsille suunnattu näytelmä Pelastetaan äiti ja aikuisille suunnattu Lastentarha. Quo vadiksen esitykset ovat teatterin suurelle näyttämölle pystytettävässä jurtassa helmikuun lopussa.

Lisäksi Jussi Lampi, Puntti Valtonen, Tuomas Uusitalo ja Antti Tammilehto tuovat maaliskuun lopussa teatteriin Kelvottomat 4 -sketsishown.

Vappuna kuullaan jälleen kaupunginorkesterin ja teatterin vappukonsertti, tällä kertaa nimeltään ”Rakastan elämää” seremoniamestareinaan Jukka Myllys ja Jari Vesa.

Lähteet: YLE Perämeri

Lue seuraavaksi