1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

Pääkaupunkiseudun leffakansa arvostaa kotimaista

Kotimainen elokuva veti katsomot täyteen viime vuonna pääkaupunkiseudulla. Helsingin, Espoon ja Vantaan teattereiden kolmen katsotuimman joukossa olivat Risto Räppääjä ja polkupyörävaras ja Arto Halosen Prinsessa.

Elokuvat
Severi Heikkilä ja Lauramaija Luoto elokuvassa Risto Räppääjä ja polkupyörävaras.
Risto Räppääjä ja polkupyörävaras oli yksi vuoden 2010 katsotuimmista elokuvista.Nordisk Film

Kellokosken mielisairaalan tunnetun potilaan tarinan kuvaava Prinsessa oli selkeästi vuoden suosituin useissa Keski-Uudenmaan teattereissa, Vantaan Tikkurilan Bio Grandissa sen ohitti vain Risto Räppääjä.

Kymmenen katsotuimman joukossa oli myös Napapiirin sankarit. Samaan joukkoon ehti kivuta vielä loppuvuonna valmistunut Rare Exports.

Suomen Filmikamarin tietojen mukaan kotimainen elokuva keräsi lähes kolmanneksen katsojaosuuden. Koko maassa elokuvissa käytiin 12 prosenttia edellisvuotta ahkerammin ja peräti 12 elokuvaa keräsi yli 200 000 yleisön. Näistä elokuvista viisi oli kotimaisia.

Ulkomaisista elokuvista pääkaupunkiseudun katsojia kiinnostivat eniten Sex and the City 2 ja Avatar, jotka kipusivat katsotuimmiksi Finnkinon suurissa multipleksi-teattereissa.

Suomen elokuvateattereissa kävi kaikkiaan noin 7,6 miljoonaa katsojaa. Suosituimmat teatterit ovat Helsingin Tennispalatsi ja Vantaan Flamingo.

Lähteet: YLE Helsinki