Nurmeslainen leipä maistuu etelässä

Nurmeslaisen leivän kysyntä jatkaa kasvuaan pääkaupunkiseudulla. Porokylän leipomo on kolminkertaistanut myyntinsä Helsingin seudulle kahden viime kuukauden aikana. Leipomon Nurmeksen ja Lieksan yksiköistä kuskataan pääkaupunkiseudulle 5000 leipää viikossa.

leipä
Porokylän leipomon tuotteita.
Mari Itkonen / Yle

Porokylän leipomon toimitusjohtaja Timo Väänänen uskoo, että tulevaisuudessa leipää tehdään eteläsuomalaisille entistä enemmän:

- Etelä-Suomen osaltahan tämä on vasta alkua. Tulevaisuus näyttää, että miten leipä leviää muuallekin Etelä-Suomeen.

- Suunnittelemme, että molemmat leipomot toimisivat kolmessa vuorossa kesään mennessä. Tämä merkitsee lisää työtä tekeviä käsipareja, kertoo Väänänen.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala