1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nettikeskustelijat yrittivät arvottaa tipatonta tammikuuta

Tipatonta tammikuuta viettäville on vielä varsin vähän tarjolla alkoholittomia panimotuotteita. Kolmella suurella panimolla on hyvin vähän alkoholittomia oluita tai edes ykkösoluita. Nettikeskustelijat ovat keskustelleet tipattomasta tammikuusta enemmän tai vähemmän tosissaan.

Kotimaan uutiset
Alkoholitonta olutta kaupan hyllyllä.
Mikko Haapanen / Yle

Nimimerkki ertre pohtii alkoholittoman oluen merkitystä.

"Miksi pitää juoda alkoholitonta olutta? Joko juodaan alkoholipitoisia juomia tai sitten vaikka maitoa tai limonadia."

Nimimerkki jp selittää.

"Alkoholiton olut ei ole sama asia, kuin tavallinen. Ne eivät korvaa toisiaan. Oluenystävä tipattomalla on ilman olutta. Alkoholittomalle on oma tilauksensa, mutta ei oikean sijaan."

Nimimerkki tasaisesti tipottain pitää tipatonta tammikuuta itsepetoksena.

"Tipaton tammikuu on aloittelevien alkoholistien itsepetosta. Helmikuussa vietetään hiihtolomaa ja keväällä on pääsiäiset ja vaput ja lätkän MM. Silloin otetaan taas urakalla ja vaimo "kiittää"."

Nimimerkki deekis pyörittelee asiaa.

"Tässä on muna-kanailmiö. Todella mahdotontahan se on viettää tipatonta tammikuuta kun kaupoissa on niin huonot valikoimat alkoholittomia oluita, siidereitä ja lonkeroita. Viimeksi kun tiedustelin Alkosta, siellä ei ollut saatavilla lainkaan alkoholittomia konjakkeja, viskejä, vodkaa tai giniä. Kuinka tässä nyt sitten pitäisi viettää tipatonta tammikuuta kun ei ole mitään alkoholitonta juotavaa?"

Nimimerkki Realisti kertoo mielipiteensä.

"Maun takiahan sitä kossuakin juodaan..Tuote, jolle ei ole kysyntää, on turha ja iaheuttaa vain turhia kustannuksia kaupalle. Ne kustannukset sitten leivotaan sisään oikeisiin tuotteisiin, kuten olueeseen."

Nimimerkki lähes absoludisti ei ymmärrä.

"Kannattaiskohan tuttipullo täyttää vaikka vedellä imeskellä sitä jos on noin kovia vieroitusoireita, että ei pysty olemaan kuukautta ilman alkoholia"

Nimimerkki Venyi 5 vuodeksi juo myös tammikuussa.

"Ei tipaton tammikuu tarvitse alkoholittomia oluita, ne on muutenkin huonolaatuisia. Saman hiilihapon kohinan nielussa saa vissyllä tai hyvällä sokerittomalla tai ilman limsalla."

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi