NY Times ihastui Turkuun

Yhdysvaltain kolmanneksi suurin sanomalehti the New York Times on julkaissut ylistävän artikkelin Turusta. Lehden toimittaja Joshua Hammer nimittää Turkua "yhdeksi houkuttelevimmista kaupungeista Suomessa".

Turku
The New York Timesin artikkeli Turusta.
YLE / Ari Welling

The New York Timesin toimittaja Joshua Hammer ja valokuvaaja Ed Alcock ovat ilmiselvästi viettäneet Turussa useita päiviä, koska matkailuaiheinen artikkeli on hyvin laaja ja seikkaperäinen.

Lehden artikkeliin on haastateltu mm. taiteilija Jan-Erik Anderssonia, Turun Musiikkijuhlien taitteellista johtajaa Topi Lehtipuuta ja Logomo-hankkeen projektipäällikköä Jukka Mäkistä Hartelasta.

Ravintolavalikoima kiehtoo

The New Yorkin Timesin jutussaan Hammer kertoo paitsi laajasti Turun historiasta, myös kiinnittää huomiota Turun moniin, hänen mukaansa mielenkiintoisiin ravintoloihin. Juttu vilisee ravintoloiden nimiä, kuten Cosmic Comic Cafe, Panimoravintola Koulu ja Puutorin Vessa.

Toimittaja Joshua Hammer kertoo kiinnittäneensä erityishuomiota Turussa myös jokivarren ravintolalaivoihin sekä "uudelleen henkiinherätettyihin vanhoihin rakennuksiin".

Hammer kertoo artikkelissaan myös laajalti eurooppalaisista kulttuuripääkaupungeista ja Turun valmistautumisesta omaan kulttuuripääkaupunkivuoteensa.

Ota kantaa: Mikä on parasta Turussa? Mitä esittelisit vieraille kaupungista?

Lähteet: YLE Turku