Hyppää sisältöön

Miesten vuoron DVD myi kultaa

Miesten vuoro -elokuvan DVD-versio on myynyt kultaa, mikä on dokumentille harvinaista. Elokuvaa on myyty tähän mennessä DVD:nä 28 386 kappaletta.

Miesten vuorossa pääosassa ovat saunovat miehet, jotka tilittävät kameralle tuntojaan ja elämäänsä. Kuva: Oktober Oy

Myös toinen kotimainen dokumentti, Vesa-Matti Loirista kertova Vesku -elokuva saavutti loppuvuodesta DVD-myynnin kultarajan.

Elokuvateatterissa Miesten vuoro on kerännyt lähes 50 000 katsojaa. Elokuvaa esitetään yhä teattereissa.

Kemiläissyntyisen Joonas Berghällin ja kokkolalaisen Mika Hotakaisen ohjaama dokumenttielokuva on Suomen virallinen Oscar-ehdokas ja se on palkittu lukuisilla kansainvälisillä ja kotimaisilla elokuvafestivaaleilla.

Miesten vuoro on tähän mennessä voittanut kansainvälisen kilpailun pääpalkinnot Tel Avivista, Varsovasta ja Pärnusta sekä Silver Dove -palkinnon DOK Leipzigista Saksasta, tuomariston erikoispalkinnon Silverdocsista Amerikasta, ekumeenisen palkinnon Visions du réel -festivaalilta Sveitsistä ja Universities Awardin Doclisboasta Portugalista.

Elokuva on myös palkittu Suomessa useaan otteeseen, mm. Risto Jarva-, Löylyn henki- ja Miehen työ -palkinnolla. Suomen elokuvatuottajien keskusliitto ry myös palkitsi Joonas Berghällin vuoden elokuvatuottajana.

.
.