Yhä useampi yrittää pikavoittoa netissä

Rahapelien pelaaminen internetissä on yhä tavallisempaa. Veikkaus on kasvattanut rekisteröityneiden pelaajien määrää jatkuvasti, ja myös kuukausi sitten peliin mukaan tulleen RAY:n pelaajamäärä kasvaa vauhdilla.

Kotimaa
Nettipelaamista.
Yle / Derrick Frilund

Raha-automaattiyhdistys vastusti vielä viitisen vuotta sitten nettipelaamista henkeen ja vereen. Tuolloin toimitusjohtaja Markku Ruohonen ilmoitti, että nettipelit ovat varmin tapa lisätä pelaamisen aiheuttamia ongelmia. Nyt mieli on muuttunut ja RAY:kin mukana kalastelemassa nettipelaajien euroja.

Internet-pelitoiminnan johtaja Kari Hyttinen ei näe ristiriitaa siinä, että RAY toisaalta auttaa, ja toisaalta tarjoaa pelattavaa myös peliriippuvaisille.

- Peliongelma on pienen osan ongelma. Noin 2-5 prosenttia suomalaisista pelaajista on ongelmapelaajia, ja tähän on meillä panostettu. Meidän sivuilla on sekä henkilökohtaisia, viranomaisten että Raha-automaattiyhdistyksen asettamia rajoitteita sille kuinka paljon henkilö voi pelata. Talon pelaaminen ei meillä ole mahdollista, Hyttinen vakuuttaa.

Miljoonat tavoitteena

Tällä hetkellä Raha-automaattiyhdistyksen sivuilla on runsaat 60 00 nettipelaajaa. Nettipelejä pelataan ympäri Suomen, mutta pelaajien suhteellisen nuoresta keski-iästä johtuen lähes kolmannes pelaajista on Uudeltamaalta.

RAY haluaa olla mukana miljoonabisneksessä siinä missä muutkin.

- Ehdottomasti meidän on oltava pokeri-markkinoilla mukana, koska kansainväliset yhtiöt tekevät sen joka tapauksessa. Tällä hetkellä peleihin käytetään noin 100-200 miljoonaa euroa vuositasolla ja tavoitteena on saada se porukka pelaamaan meidän sivuilla. Se rahavirta pitäisi saada käännettyä takaisin Suomeen.

Lähteet: YLE Helsinki