1. yle.fi
  2. Uutiset

Turkuhalli täyttyi Vares-faneista

Uuden Vares-elokuvan maailman ensi-ilta Turkuhallissa sujui tiistaina hyvin. Paikalla oli noin kuusi tuhatta henkeä. Liikenne soljui hyvin, sillä halliin kulkivat bussit konsertti-iltojen tapaan. Suurimman osan lipuista jakoi ilmaiseksi Turku 2011 -säätiö.

Jussi Vares -elokuvat
Turkuhalli oli saanut juhlavalot elokuvan kunniaksi.
Turkuhalli oli saanut juhlavalot elokuvan kunniaksi.YLE / Minna Rosvall

Elokuva oli samalla ensimmäinen kulttuuripääkaupunkivuoden massatapahtuma. Pahan suudelma on ensimmäinen kuudesta Turussa kuvatusta Vares-elokuvasta.

Antti Reinin faneja paikalla

Uusimmissa Vares-elokuvissa yksityisetsivä Varesta näyttelee Antti Reini. Hän on jo saavuttanut ihastusta varsinkin naiskatsojien keskuudessa. Turkuhallin yleisön joukossakin oli heitä, jotka olivat tulleet katsomaan erityisesti Reinin suoritusta. Vaatimattomanoloinen Reini suhtautuu suosioonsa rauhallisesti.

- En ole huomannut fanitusta. Hyvä, jos noin on, mutta yritän pitää jalat maassa ja keskittyy mun duunin tekoon ja elämästä nautiskeluun muutenkin. Hyvähän se on, että herättää jotain positiivista reaktiota ihmisissä.

Kaksi ensi-iltaa vielä tänä vuonna

Tuottaja Markus Selinin mukaan tämän vuoden aikana nähdään vielä kaksi muuta ensi-iltaa. Hän ei vielä pystynyt sanomaan, järjestetäänkö elokuvien maailman ensi-illat Turussa. Turussa nähtiin uusi Vares-elokuva kahtena iltana peräkkäin.

Maanantaina Turkuhallin elokuvissa oli 6000 henkeä. Saman verran elokuvan ystäviä oli paikalla tiistaina. Tuottaja Markus Selin halusi ensi-illan Turkuun, sillä elokuva oli kuvattu Turussa.

- Me olemme vaikuttaneet niin monen ihmisen elämään ja niin moni ihminen on vaikuttanut meidän elämään täällä, joten oli reilua järjestää ensi-ilta isossa paikassa. Näin kaikki pääsevät paikalle.

Selin ei ollut huolissaan siitä, riittääkö elokuvalle katsojia turkulaisissa elokuvateattereissa.

- Pahoista pojista tehtiin samanlainen iltatilaisuus Espoossa. Luulen, että sen jälkeen kaksi kolmasosaa kävi katsomassa leffan uudestaan. Tämä on enemmän tapahtuma kuin elokuvanäytös tai joukkotapahtuma. Täällä on paljon ihmisiä ja kiva olla. Elokuvateatterissa katsotaan elokuvaa, nautitaan äänistä ja kuvasta ihan eri tavalla, pohtii Selin.

Reijo Mäki ihasteli tunnelmaa

Vares-elokuvat perustuvat kirjailija Reijo Mäen teoksiin. Mäki kertoo, että elokuvat olivat suunitteilla pitkään.

- Sitten Markus Selin asteli neuvotteluihin kanssani ja alkoi tapahtua.

Mäki nautti myös erittäin paljon Pahan suudelma-elokuvan ympärille järjestystä tapahtumasta.

- Täällä on tullut oltua monta kertaa katsomassa TPS-matseja, mutta en olisi koskaan uskonut, että täällä katsotaan joskus Vares-elokuvaa. Tämä on aivan upeeta.

Lähteet: YLE Turku / Minna Rosvall

Lue seuraavaksi