Silly Walk virkistää mielen ja ruumiin

Tänään vietetään kansainvälistä Höpsön kävelyn päivää. Höpsö kävely, eli Silly Walk on saanut alkunsa brittiläisestä TV-sarjasta Monty Python, jossa näyttelijä John Cleese esitti erikoista kävelytyyliä edistävää Höpsön kävelyn ministeriä.

viihde
Tanssitaiteilija Maria Littow esittää oman höpsön kävelynsä Oulun Rotuaarilla.
Tanssitaiteilija Maria Littow kävelee höpsösti halki Rotuaarin

Jalka nousee komeaan harppaukseen ja välillä kädet viuhtovat vauhdikkaasti tahtia askellukseen. Tanssitaiteilija Maria Littow ottaa Oulussa kävelykatu Rotuaarilla tuntumaa höpsöön kävelyyn, joka tunnetaan maailmalla nimellä Silly Walk.

- Sehän on ihan perusliikkumista. Siihen voi laittaa vähän maustetta lissää, niin kyllä se alkaa näyttää höpsöltä. Viuhtoo käsiä ja ottaa vähän pausseja. Mietiskelee siellä ja ottaa välillä vaikka spurtin, Maria Littow neuvoo.

Tanssitaiteilijan kävelysuoritus on kestoltaan kaksi korttelia. Tiukka tuijotus vie jalkaa toisen eteen vaihtelevalla tahdilla ja kun kävelykatu päättyy, on päivän Silly Walk suoritettu. Littowin mukaan tarkkaan harkittu höpsöhkö kävely nostaa sykettä ja kohottaa mielialaa.

- Siinä tulee keskityttyä siihen hetkeen vähäksi aikaa. Silloin ei mieti muita asioita ja ne saa olla rauhassa. Siitä tulee energisempi olo kroppaan ja sitä kautta mieleenkin.

- Tästä on hyvä jatkaa, kun ei ole koko ajan murheen murtama, huolien painama sekä lysyssä ja kasassa. Ojentaa ittensä vähän.

Nyt vietettävään International Silly Walk Day -tapahtumaan on sen Facebook-sivuilla ilmoittautunut peräti 24 000 ihmistä. Tanssitaiteilijan mukaan höpsön jutun ei tarvitse olla iso.

- Se voi olla vaikka silmien liikekin. Sekin on ihan tarpeeksi, kun vääntelee naamaa vähäsen. Ja kukaan ei välttämättä huomaa sitä, mutta ittellä tulee ehkä ajatus, että tein jotain muuta kuin tavallisesti.

Lähteet: YLE Oulu / Antti Pylväs