Lapin kamariorkesterilla kolme kantaesitystä

Lapin kamariorkesterin kevään ohjelmistossa on kolme kantaesitystä. Ensimmäinen kantaesitys on helmikuussa.

kamarimusiikki
Orkesteriharjoituksia johtaa taiteellinen johtaja, kapellimestari John Storgårds.YLE/Raimo Torikka

Konsertissa kuullaan saksalaisen Joachim Schneiderin Kaksoiskonsertto neljäsosasävelaskelharmonikalle ja harmonikalle.

Solisteina kuullaan Veli ja Susanne Kujalaa. Toinen kantaesitys on färsaarelaisen Sunleif Rasmussenin Motions/Emotions, joka on sävelletty Lapin kamariorkesterin puhaltajille. Kolmas kantaesitys Kirmo Lintisen Kitarakonsertto kuullaan Rovaniemen taiteidentalo Korundin avajaiskonsertissa toukokuussa. Konserton solistina on kitarataitelija Ismo Eskelinen.

Lapin kamariorkesterin meneillään olevat sarjat jatkuvat myös tällä kevätkaudella. Mozart –sinfoniasarja lähentelee loppusuoraa, Händelin Concerto grosso –sarja jatkuu, samoin Vagn Holmboen –sarja. Orkesteri on kutsuttu konsertoimaan Raahen musiikkiviikoille tammikuussa ja Hetan musiikkipäiville huhtikuussa. Hetan toisen konsertin johtaa John Storgårds ja toisen konsertin orkesterin entinen taiteellinen johtaja, kapellimestari Ari Angervo.

Solisteina kevään aikana kuullaan myös pasuunataitelija John Kotkaa, joka soittaa Albrechtsbergerin Pasuunakonserton B-duuri ja kaksi ooppera-aariaa, jotka on sovitettu pasuunalle ja kamariorkesterille. Kapellimestari Jan Söderblom tekee uusintavierailun toukokuussa.

Orkesterin omista muusikoista solisteina ovat alttoviulistit Taru Lehto-Kuikka ja Melanie Wadd, jotka soittavat maaliskuun alussa Edison Denisovin Konserton kahdelle alttoviululle, cembalolle ja jousiorkesterille Suomen ensiesityksenä.

Tanskalainen levy-yhtiö Dacapo tulee tuottamaan orkesterin seuraavan levyn maaliskuussa. Levy sisältää Vagn Holmboen Kamarisinfoniat no 1, 2 ja 3.

Orkesteri tekee koululais- ja kyläkonsertteja eri puolilla Lappia.

Kevätkauden päätteeksi orkesteri esiintyy eri kokoonpanoissa Korundin musiikkituokioissa.

Lähteet: YLE Lappi