Kongressiedustajaa ammuttu, kuusi kuollut ampumavälikohtauksessa Yhdysvaltain Arizonassa

Yhdysvaltain kongressin demokraattijäsentä Gabrielle Giffordsia on ammuttu Arizonassa. Kuusi ihmistä kuoli ja useita loukkaantui, kun nuorehko mies hyökkäsi ulkoilmatilaisuuteen ja avasi tulen.

Ulkomaat
Eurovision

Giffordsia ammuttiin päähän julkisessa ulkoilmatilaisuudessa Tucsonissa, Arizonassa. Sairaalatietojen mukaan Giffords on leikattu ja hän on nyt tehohoidossa.

CNN:n mukaan välikohtauksessa kuoli kuusi ihmistä, heidän joukossaan muun muassa 9-vuotias tyttö, liittovaltion tuomari John Roll ja Giffordsin avustaja. Kaikkiaan 18 ihmistä ammuttiin. Sairaalassa olevista kymmenestä uhrista viisi on kriittisessä tilassa.

Ampuja saatu kiinni

Silminnäkijöiden mukaan paikalle saapunut nuori mies alkoi ammuskella ympäriinsä ruokakaupan edessä pidetyssä tilaisuudessa, johon oli kerääntynyt satoja ihmisiä. Giffords vietiin tapahtumapaikalta sairaalaan.

Ampuja juoksi pois paikalta, mutta paikalla ollut sivullinen sai hänet kiinni, kertoo radioyhtiö NPR. Mies on pidätetty, kertoo CNN. Epäilty on tunnistettu 22-vuotiaaksi arizonalaismieheksi. Hänen motiivistaan ei ole tietoa.

Paikallispoliisin lisäksi liittovaltion poliisi FBI tutkii ampumavälikohtausta. Yhdysvaltain presidetti Barack Obama on tuominnut ampumisen.

Kolmannen kauden edustaja

Julkisissa "Congress on Your Corner" -tapahtumissa Giffords tapasi kansalaisia ja kuunteli heidän huoliaan, kerrotaan Giffordsin kotisivuilla. Välikohtaus tapahtui tällaisessa tapaamisessa.

40-vuotias Giffords oli Yhdysvaltain demokraattipuolueen jäsen. Hänet valittiin kongressiin ensi kerran vuonna 2006. Hänen kolmas virkakautensa alkoi marraskuussa.

Giffordsin aviomies on astronautti Mark Kelly. Pariskunnalla on kaksi lasta.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset