1. yle.fi
  2. Uutiset

Miten pääsen Turku 2011-avajaisiin?

Turku 2011 kulttuurivuoden avajaisten suureen yleisömäärään varaudutaan poikkeusjärjestelyin. Lauantaina 15. tammikuuta suljetaan muun muassa Linnankatu ja parkkipaikat ovat Artukaisissa.

Turku
Turli on pääosassa Turun kulttuuripääkaupunkivuoden avajaisissa.
YLE

Esityksen näkee parhaiten Forum Marinumin kentältä ja Varvintorilta sekä niiden väliseltä Läntisen Rantakadun osuudelta. Tälle alueelle mahtuu 30 000 katsojaa. Mikäli määrä täyttyy, alue suljetaan. Esitystä voi seurata suorana myös Varvintorin ja kauppatorin jättinäyttöjen välityksellä.

Suuren väkimäärän takia Linnankatu suljetaan yksityisliikenteeltä lauantaina kello 17-19. Linnankatua saavat ajaa tällöin vain linja-autot, taksit ja inva-merkillä tai erillisellä luvalla varustetut autot. Yksityisautoille on varattu pysäköintitilaa Artukaisista, josta on bussikuljetus Forum Marinumille kello 16.15-17.30 ja paluukuljetukset 19-20.

Brittiläisen Walk the Plank –ryhmän ja satojen turkulaisten kuorolaisten ja muiden esiintyjien toteuttama avajaisshow sisältää tulta, ilotulitusta, tanssia, ilma-akrobatiaa ja musiikkia.

- Paikalle saapumiseen on hyvä varata riittävästi aikaa, sillä tarkkaan suunnitellut ohjelma-aikataulut eivät jousta. Sujuvimmin yleisö pääsee paikalle Läntistä Rantakatua pitkin kävellen, Turku 2011 -vuoden turvallisuuspäällikkö Esa Pärnä painottaa.

Tapahtumaan on palkattu viranomaisten ja järjestysmiesten lisäksi muun muassa Turun, Maarian ja Paattisten sopimuspalokuntalaiset. Jokirannassa yleisöä opastavat 2011-liiveistä tunnistettavat vapaaehtoiset.

Kävellen nopeiten perille

Ranta on hyvä reitti siksikin, että matkan varrella kävelijöille tarjoutuu mahdollisuus seurata Aurajoen omille äänilähteille – kirkonkelloille, Arma Aboan mustaruutikanuunalle sekä laivojen pilleille - sävelletyn Aurajokisinfonian säveliä.

Kaikkiaan läntinen jokiranta on paras puoli esityksen katsomiseen. Korppolaismäki ja Wärtsilän puoleinen ranta on turvallisuussyistä suljettu yleisöltä esityksen aikana.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi