Liukkaus teki temput - kasvisruokapäivä peruuntui

Liukas keli on aiheuttanut ongelmia Helsingissä tänään. Aleksis Kiven koulussa jouduttiin perumaan ensimmäinen kasvisruokapäivä, kun ruokakuljetukset eivät pääse jäistä, auraamatonta mäkeä ylös koulun pihaan.

Kotimaa
Uudenmaan teillä lumi suli loskaksi iltapäivään mennessä.
YLE

Eivät ainoastaan bussit, vaan myös muut raskaat ajoneuvot ovat tänään joutuneet pulaan jäisillä ja sohjoisilla kaduilla. Aleksis Kiven koulussa ollaan tyytyväisiä, että ennen joululomaa keittiön pakkaseen jäi ylimääräistä ruokaa

- Tänään meidän piti saada koko viikon ruokakuorma, mutta ei tuota mäkeä pääse yksikään auto ylös, kertoo ruokapalveluesimies Heli Paasivuori.

Koulun pihaan pääsee ainoastaan jäistä Kaarlenkujaa pitkin. Sitä ei ole henkilökunnan mukaan aurattu päiviin.

- Kouluisännät ovat koko aamun soitelleet kaupungille, mutta ei sieltä kukaan edes vastaa. Ongelmia on varmaan ympäri kaupunkia. Kuorma-auton kuljettajat puolestaan eivät suostu kantamaan kuormaa Helsinginkadulta saakka.

Paasivuori vakuuttaa, että koululaiset eivät jää kuitenkaan nälkäisiksi.

– Meillä on pakkasessa lihapullia, suolakurkkuja ja punajuurta.

Helsingin kouluissa alkaa huomenna virallinen kasvisruokapäivä. Kouluissa tarjotaan kerran viikossa ainoastaan kasvisruokaa.

Myös pääkaupunkiseudun bussiliikenteessä kannattaa tänään varautua viivästyksiin, koska bussit hidastelevat liukkaan kelin takia.

Lähteet: YLE Helsinki