1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Logomo

Platini tekee pikapyrähdyksen Turkuun

Uefan puheenjohtaja Michel Platini tulee perjantaina pikavierailulle Turkuun. Hän avaa Logomossa Turun kulttuuripääkaupunkivuoteen kuuluvan Only a Game? -näyttelyn. Yleisölle näyttely avautuu sunnuntaina.

Logomo

Turun kulttuuripääkaupunkivuoden avajaisten yhteydessä avautuva Only a Game? -näyttely tutkii Euroopan intohimoista suhdetta jalkapalloon, pelin sydäntä ja sielua. Näyttely on Euroopan jalkapalloliiton Uefan tuottama.

Itsekin loistavan peliuran omaava ranskalainen Michel Platini saapuu noin neljän tunnin pikavisiitille Turkuun perjantaina puoliltapäivin.

– Hänet viedään suoraan kentältä lehdistötilaisuuteen Logomoon, ja kiireinen mies jatkaa matkaansa yksityiskoneellaan jo iltapäivällä Pietariin, kertoo Turun kaupungin yhteysjohtaja Mikko Lohikoski.

Ennen lähtöään Platini on myös läsnä jalkapallohenkisessä junnutapaamisessa Logomossa. Lohikosken mukaan toiveena on, että hän ainakin signeeraisi Palloliiton Turun piirin paikalle tuomien junnujen palloja.

Only a Game? -näyttely tuo Turkuun myös Suomen Palloliiton puheenjohtaja Sauli Niinistön sekä urheilu- ja kulttuuriministeri Stefan Wallinin.

Kokemuksellinen näyttelytila avautuu Logomossa sunnuntaina 16. tammikuuta ja on avoinna yleisölle koko ensi vuoden.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi