Jope Ruonansuu sai oman salin Kemiin

Viihdetaiteilija Jope Ruonansuu on saanut nimikkosalin synnyinkaupunkiinsa Kemiin. Peruskorjatun Kemin Syväkankaan koulun auditorio on nimetty Jopen saliksi.

Jope Ruonansuu
Jope Ruonansuu sai Syväkankaan koululta oman nimikko auditorion.
Jope lasten ympäröimänä.YLE / Janne Hallikainen

Vuoden viihdetaiteilija -tittelit, kultalevyt ja muut palkinnot ovat Jopelle jo tuttuja, mutta hänen mukaansa nimetty auditorio on listalla uusi käsite. Viihdetaiteilija ottaa nimityksen kunnioituksella vastaan.

- Sanoin kuvaamaton kunniahan tämä on. Ei tällaista osaa oikein vertailla muiden pystien kanssa. Tämä nimeäminen ei tule vain yksittäisen asian mukaan, vaan koko taiteilijauran ja sitä edeltäneen ajan osalta, mainitsee Jope Ruonansuu.

Ruonansuu vieraili maanantaina entisellä koulullaan, jossa hän kertoi oppilaille muun muassa koulukiusaamisesta. Koululaisia valistettiin omien kokemusten pohjalta ja opastettiin kunioittamaan erilaisuutta.

Ruonansuu kävi Syväkankaalla koulua 1970-luvulla. Koulunkäynti päättyi kahdeksanteen luokkaan, jonka jälkeen koomikko suuntasi puusepän opintojen pariin. Hänelle oli jo tuolloin selvää, että tähtäimenä on olla esiintyvä taiteilija.

Pitkän ajan ja täydellisen remontin jälkeen Jope kuitenkin tunnisti vielä vanhoja tiloja.

- Vanhassa luokassa, kun vierailin aikaisemmin, niin kyllä sieltä monia muistoja tuli mieleen. Toki tila oli uudistunut, mutta vanhat pulpetit ja taulut ja opettajanpöydät palasivat mieleen. Hienoa kehitystä tapahtunut, toivottavasti tilojen uudistuksen myötä opetuskin luistaa, toteaa Jope.

Syväkankaan koulu otettiin maanantaina käyttöön kaksi ja puoli vuotta kestäneen peruskorjauksen jälkeen.

Lähteet: YLE Perämeri