1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hartwall joutuu maksamaan "sesonkilaisten" potkuista

Juomavalmistaja Hartwall joutuu maksamaan irtisanomilleen pätkätyöläisille korvauksia. Päijät-Hämeen käräjäoikeus katsoo antamassaan tuomiossa, että Hartwall oli ketjuttanut työsopimuksia vaikka työsuhde oli niin sanotun hiljaisen sopimuksen perusteella syntynyt toistaiseksi.

Kotimaan uutiset
YLE / Heikki Ahonen

Korvauksia Hartwall joutuu maksamaan kolmelle entiselle työntekijälleen, joilla yhdellä oli ollut 13 peräkkäistä määräaikaista työsopimusta. Naistyöntekijän kohdalla panimoyhtiö rikkoi lisäksi syrjintäkieltoa.

Korvaukset vaihtelevat työntekijää kohti noin 10 000 euron ja 20 000 euron välillä. Hartwall määrättiin korvaamaan ex-työntekijöiden nostaman oikeusjutun kulut 16 000 euroa. Lisäksi Hartwall joutuu maksamaan korvauksia myös Työttömyysvakuutusrahastolle.

Juomayhtiö puolusteli määräaikaisia työsopimuksia Hartwall Lahti projektilla sekä kesäsesongilla, joka kahden työntekijän kohdalla oli kestänyt 29.9.2008-2009 kesän loppuun. Kiistaa oikeudessa syntyi muun muassa siitä mikä on pääsiäisen merkitys sesonkina.

Korvausten määrää arvioidessaan Päijät-Hämeen käräjäoikeus katsoi, että Oy Hartwall Ab:ta on pidettävä vakavaraisena ja suurena työnantajana. Tässä tapauksessa moitittava menettely käsittää sen, että vastaaja on pitänyt kantajien työsuhteita perusteettomasti määräaikaisina usean vuoden ajan.

Lähteet: YLE Lahti

Lue seuraavaksi