Fotofinlandia jälleen jaossa

Suomen Valokuvajärjestöjen Keskusliitto Finnfoto ry jakaa jälleen tänä vuonna Fotofinlandia-palkinnon. Palkinnon suuruus on 20 000 euroa. Voittajan valinnassa on palattu käytäntöön, jossa esiraati valitsee finalistit Finnfoton jäsenjärjestöjen kilpailuissa menestyneistä.

Osa Hannes Heikuran kuvareportaasista Kauneutta ja kuolemaa Kuva: Hannes Heikura

Fotofinlandia 2011 -palkinnosta voivat kilpailla ammattikuvaajat, jotka ovat osallistuneet Finnfoton jäsenjärjestöjen vuosina 2010 ja 2011 järjestämiin jäsenkilpailuihin.

Finnfoton jäsenjärjestöt ovat Suomen Ammattiluonnonvalokuvaajat ry, Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Suomen Kameraseurojen Liitto ry, Suomen Lehtikuvaajat ry, Suomen Luonnonvalokuvaajat ry, Suomen Mainosvalokuvaajat ry ja Valokuvauksen Opiskelijat ry.

Fotofinlandia 2011 -kilpailuun tulee lähettää vähintään viidestä kuvasta koostuva teos, jonka kilpailija itse nimeää. Jäsenjärjestöt nimeävät omat ehdokkaansa jäsenkilpailujen perusteella varsinaiseen Fotofinlandia 2011 -kilpailuun. Kilpailun esiraati valitsee teoksista 12 finalistia.

Lopullisen valinnan voittajaksi tekee päätuomari, joka ei ole esiraadin jäsen. Finnfoto ry ottaa vastaan ehdotuksia sekä esiraadin jäsenistä että päätuomarista. Kilpailun tuottajaksi on nimetty valokuvaaja ja tietokirjailija Pekka Punkari.

Kilpailutyöt ovat esillä Sanomatalon Mediatorilla 21.11.–4.12.2011 järjestettävässä näyttelyssä.

Yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan ehdolla olevista kuvakokonaisuuksista Internetissä 29.11.2011 kello 24:ään mennessä.

Voittaja julkistetaan 30.11.2011.