1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nettikeskustelijat arvioivat työvoimatoimistojen roolia

Suurin osa töistä välitetään nykyisin suoraan yritysten ja nettisivujen kautta. Nettikommentoijat panostavat suhteisiin työelämässä ja osa keskustelijoista lakkauttaisi jo työvoimatoimistot ja siirtäisi työt esimerkiksi Kelaan.

Kotimaan uutiset

Nimimerkki kadun lakaisua saa ilman työkkäriäkin kertoo ehdotuksensa.

"Kyllä työvoimatoimistot voi lakkauttaa. Se on menneisyyden jäänne. Kela todellakin voi hoitaa työttömyyskorvaykset ja Nettiin avoimet työpaikat, josta kukin voi niitä etsiä ja kenties onnistua saamaan työpaikan."

Nimimerkki plaah on hyötynyt työvoimatoimistosta.

"Kyllä työkkäristä on hyötyä niille jotka eivät osaa tehdä kunnollista Cv ja työhakemusta sieltä voi saada apua tai malleja tähän."

Nimimerkki Raihnainen surkuttelee nuorten kohtaloa.

"Ei niitä työpaikkoja teille nuorille aukea kun meitä suuria ikäluokkia ei päästetä eläkkeelle. Arvatkaa haluaisimmeko?"

Nimimerkki Keskinkertaisuuksien valtakunta on pettynyt työelämään.

"Ainakaan osaamisella, koulutuksella ja pätevyydellä ei ole Suomessa mitään tekemistä työhön sijoittautumisen kanssa. Keskinkertaisuus on täällä valttia."

Nimimerkki töihin mutta mihin panostaa suhteisiin.

"Aina suhteilla on töihin päässyt. Puskaradio toiminut aina, nykyisin netissä. Työvoimatoimistojen merkitys vähenee, kun suuret ikäluokat siirtyvät lopullisesti eläkeikään. Heistä suurella osalla ei ole tietoja käyttää nettiä työnhaussa"

Nimimerkki Pienet kunnat on törmännyt hyväveliverkostoon.

"Hyväveli systeemeillä moni saa työpaikan. Ja samaan aikaan paremman koulutuksen saaneet voivat jäädä nuolemaan näppejään kun virkoja ei laiteta edes julkisesti auki, ei niistä voi edes tietää. Kyllä jonkin tahon pitäisi valvoa kuntien työhönottoa."

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi