Tutkijat: Intia tarvitsee yleisen terveydenhuoltojärjestelmän

Intian terveydenhuoltojärjestelmä ei pysty vastaamaan maan 1,16-miljardisen väestön tarpeisiin, kirjoittavat tutkijat Lancet-lehdessä. Intian nopeasta talouskasvusta huolimatta maa kärsii suuresta lapsi- ja äitiyskuolleisuudesta. malariasta, tuberkuloosista ja yhä enemmän myös kroonisista sairauksista.

terveys

Tutkijoiden mukaan terveydenhoitolaskut ajavat vuosittain köyhyyteen 39 miljoonaa intialaista.

Lancet-lehdessä julkaistussa seitsemän artikkelin sarjasta tutkijat ehdottavat muun muassa yleisen terveydenhuoltojärjestelmän luomista vuoteen 2020 mennessä.

Tutkijat varoittavat, että krooniset sairaudet kuten sydän- ja hengitystiesairaudet, mielenterveyshäiriöt, diabetes ja syöpä aiheuttavat lähes 75 prosenttia kuolemantapauksista Intiassa vuoteen 2030 mennessä.

Ennen 60:nnettä ikävuotta tapahtuvien sepelvaltimotautikuolemien määrä kasvaa vuoteen 2030 mennessä 17,9 miljoonaan, kun se vuonna 2004 oli 7,1 miljoonaa, kirjoitti yksi tutkijaryhmistä.

- Se tarkoittaa, että vuoteen 2030 mennessä tämän sairauden takia menetetään Intiassa enemmän elinvuosia kuin ennusteiden mukaan Kiinassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa yhteensä, kirjoitti ryhmä, jota johti Vikram Patel Lontoon yliopistosta.

Intian kansanterveyssäätiössä työskentelevän Srinath Reddyn johtama ryhmä kirjoitti, että ongelmaan auttaisi ainoastaan kansallisen terveyspalvelujärjestelmän luominen.

Järjestelmän tavoitteena olisi varmistaa terveyspalveluiden laatu ja saatavuus kaikkialla Intiassa, vähentää yksittäisille ihmiselle terveydenhoidosta koituvaa taloudellista taakkaa ja auttaa ihmisiä pitämään huolta omasta terveydestään.

Lähteet: Reuters