Pakkasukko lämmittää kylmän keskellä

Pakkasukko Blues & Jazz tuo kuudetta kertaa monipuolisen kattauksen Kemin talveen. Tammikuun lopussa Kemin yleisöä musiikillaan lämmittää kansainvälinen ja menestyksekäs artistipaketti. Blues & Jazz raikaa 28.-30. tammikuuta.

blues
Pakkauskko Blues & Jazz jälleen tammikuun lämmikkeenä
Tammikuun lopussa mieliä lämmittää kuudetta kertaa Pakkasukko Blues & Jazz. Tuomas Laajoki ja Antti Pasanen odottavat jo innoissaan tulevaa tapahtumaa.YLE / Janne Hallikainen

Pakkasukko Blues & Jazz on uudistanut ilmettään tulevaa varten. Luvassa on entistä monipuolisempaa musisointia muun muassa countryn ja tango nuevon tahtiin. Kattauksen monipuolistuminen takaa tapahtuman kehittymisen, kertoo Antti Pasanen Kemin rytmimusiikin ystävät ry:stä.

- Aikaisemmista tapahtumista on vaikea laittaa paremmaksi, mutta tapahtumaa kehittämällä sekin on mahdollista. Olemme tuoneet Pakkasukon ohjelmistoon uusia vivahteita ja se tekee kuudennesta tapahtumasta entistä paremman, mainitsee Pasanen.

Artistikatraan joukosta löytyy menestyksekkäitä nimiä. Kaksi kertaa brittien parhaana blues esiintyjänä palkittu Big Joe Louis ja kolmella Grammy-ehdokkuudella muistettu Chuck Mead lienevät suurimmat nimet ulkomaisista. Kotimaisista esiintyjistä Pasanen nostaa esiin upeaäänisen Niko Ahvosen ja Regals bändin, sekä Jari Niemisen.

- Kansainvälinen paketti on luvassa. Yhdysvalloista, briteistä, ranskasta ja belgiasta ainakin löytyy esiintyjiä hyvien kotimaisten vaihtoehtojen rinnalle. Vierailevat tähdet pitävät Pakkasukon intiimistä tunnelmasta. Heidän myötä tapahtumaan saapuu myös reilusti yleisöä ulkomailta, kertoo Tuomas Laajoki RyMy:stä.

Tapahtuma laajenee entisestään

Monipuolisen artistikattauksen lisäksi Pakkasukko Blues & Jazz tarjoaa yleisölle tilaisuuden tutustua artistien työkaluihin. Lauantaina Kemin kulttuurikeskuksesta löytyy Pakkasukko kitara show, jossa tuodaan esille yleisön kokeiltavaksi tyylilajille ominaisia soittimia ja niiden valmistajia. Perinteisten artistiesiintymisten lisäksi Pakkasukko viikonloppuna nähdään ranskalaisen Lady Flo:n myötä burlesgue show.

- Artistien open stage, burlesgue artisti, kitara-show ja DJ:t koko viikonlopulle ja siihen esiintymiset päälle. Johan siinä on monenlaista tarjolla, listaa Antti Pasanen.

Viime vuonna kovasta suosiosta nauttinut sunnuntain jami-ilta saa myös jatkoa. Yllätysesiintymisiä ja hauskanpitoa on siis luvassa koko viikonlopulle, lupaavat RyMy:n puuhamiehet.

Järjestäjät uskovat, että jokaiselle löytyy jotain Pakkasukko Blues & Jazz viikonlopun kattauksesta. Lisätietoja ohjelmasta, hinnoista ja muusta tarpeellisesta löytyy tapahtuman uusituilta nettisivuilta

Lähteet: YLE Perämeri