Sofi Oksanen on vuoden 2010 Karikatyyppi

Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta SKARPIT on nimennyt Sofi Oksasen vuoden 2010 Karikatyypiksi. Finaalissa ehdolla vuoden 2010 suomalaiseksi karikatyyripersoonaksi oli kaikkiaan kymmenen kuluneen vuoden aikana esillä ollutta mediapersoonaa.

Kuva: Teppo Järvi, Grafia.fi

Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta SKARPIT valitsi Sofi Oksasen vuoden 2010 Karikatyypiksi puhtaasti karikatyyrin teon näkökulmasta: valintaan vaikuttivat Oksasen runsas esillä olo julkisuudessa, piirtäjän kannalta herkulliset persoonalliset kasvonpiirteet ja erikoinen ulkonäkö sekä vahva persoona.

Finaalissa ehdolla oli yhteensä kymmenen karikatyyripersoonaksi sopivaa julkisuuden hahmoa. Oksasen lisäksi mukana olivat tasavallan presidentti Tarja Halonen, Mikael Jungner, Tapani Kiminkinen, Urpo Martikainen, Olli Rehn, Juha Seppälä, Timo Soini, Alexander Stubb ja Jorma Uotinen.

SKARPPIT on järjestänyt Sanomatalon Mediatorille vuosinäyttelyn PARASTA JÄLKEEN 1.1.2010 – Vuosi karikatyristien ja pilapiirtäjien silmin. Näyttelyssä esillä olevia karikatyyrejä useista eri persoonista pääsee katsomaan 12.1.–30.1.2011 välisenä aikana.

Oksasesta näyttelyssä on esillä 14 karikatyyriä ja pilakuvaa. Oksanen voi valita omakseen yhden itseään esittävistä töistä.