1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Jussi Laakkonen musisoi tunteella

Joensuulainen pitkän linjan muusikko Jussi Laakkonen on tullut monelle tutuksi Tsugu Ways plays Hurriganes -yhtyeen solistina ja basistina. Nyt hän on julkaissut soololevyn 'Ehkä joku aamu'. Sävellykset ovat Jussin omaa käsialaa, sanoitukset on tehnyt Ismo Nevalainen.

musiikki
Jussi Laakkonen
Joona-Pekka Hirvonen

Kappaleita on levyllä mukana peräti viisitoista. Levyn tekemiseen vaikutti paitsi tuottelias sävellystyö myös nykytekniikka, muusikko kertoo.

- Nykyinen tietotekniikka mahdollistaa ohjelmiston, jonka avulla voi kuunnella ja muokata omia sävellyksiään. Niitä voi myös kokeilla eri sovituksina. Tajusin että biisit ovat liian hyviä jäädäkseen vain omaan päähän, Jussi Laakkonen valottaa levyn syntyä.

Kappaleita Jussi Laakkonen kertoo tekevänsä tunnepohjalta.

- Joskus melodia syntyy ensin, toisinaan taas hyvän tekstin näkeminen saa sävelen soimaan mielessä. Tälle levylle sanoitukset teki Ismo Nevalainen, mutta tarve tehdä myös omia sanoituksia olisi kova. Toistaiseksi omat sanoitukset kuitenkin tuntuvat niin 'pliisuilta', ettei niitä kärsi yleiseen jakeluun pistää, Laakkonen naurahtaa.

Tunnelmasta toiseen

Tunnelmat levyllä vaihtelevat rokista hempeämpään iskelmään.

- Tämä oli onnistunut ratkaisu, pääsen esittelemään laulutaitojani monipuolisesti. Musiikilliset vaikutteet kuuluvat eli Hurriganes, Remu, Irwin ja Badding ovat olleet minulle aina tärkeitä. Paras laulaja muuten mielestäni on ehdottomasti Tom Jones, Jussi Laakkonen kertoo esikuvistaan.

Kaksi munuaisensiirtoleikkausta läpi käynyt mies on saanut voimaa eri elämänvaiheissa juuri musiikista.

- Tässä vaiheessa olen hyvin tyytyväinen elämääni. Vaikka sairaudet tuovat vaikeuksia mukanaan, niin toisaalta nyt kun olen työkyvyttömyyseläkkeellä voin tehdä musiikkia täysipainoisesti. Nyt julkaistun levyn kansikuva muuten sisältää tähän liittyen paljon minulle tärkeää symboliikkaa. Olen siinä polvillani basson kanssa. Nykyisin pääsen itse tuollaisessa tilanteessa ylös, aina niin ei ole ollut, kertoo Jussi Laakkonen.

Vaikka kappaleita tuoreelle levylle päätyi todellisen pitkäsoiton verran, jäi toinen mokoma vielä ylikin.

- Biisejä syntyy sen verran että materiaalia riittäisi muillekin artisteille. Se on itse asiassa suurin tavoitteeni että saisin tehdä musiikkia myös muille. Siellä olisi nyt varastossa hyviä biisejä, jos jotakuta kiinnostaa, Jussi Laakkonen virnistää.

Lue seuraavaksi