1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Kierosilmäisestä opossumista tuli tähti Saksassa

Leipzigin eläintarhan kierosilmäinen opossumi Heidi on noussut yleisön suosikiksi Saksassa. Opossumille on sävelletty laulu, ja sillä on Facebook-sivut sekä faneja eri puolilta maailmaa.

viihde

Heidi tuotiin Leipzigiin Tanskasta toukokuussa 2010, ja vuoden lopulla se joutui yllättäen mediahuomion kohteeksi. Leipzigin eläintarhan mukaan pyöritys alkoi, kun Bild-lehti julkaisi kieroon katsovan opossumin kuvia yhdessä muiden eläintarhan eläinten kuvien kanssa.

Kun kuvat julkaistiin, YouTubeen ilmestyi Heidille sävelletty laulu, Heidille avattiin Facebook-sivut, jotka ovat keränneet tuhansia faneja, ja suunnitteilla on jopa pehmolelu. Leipzigin eläintarhan suosio yllätti, ja se vastasi siihen avaamalla sivustolleen omat Heidistä kertovat sivut.

Ei tiedetä tarkalleen, miksi Heidi katsoo kieroon. Yksi syy voi olla Heidin synnyinmaassaan Yhdysvalloissa saama ravinto. Toinen vaihtoehto on, että ylipainoisella opossumilla on rasvaa silmiensä takana ja se painaa silmämunia.

Eläintarhan mukaan kieroonkatsomisesta ei ole Heidille suurta haittaa, sillä sen kyynelkanavat toimivat normaalisti eivätkä sarveiskalvot ole kärsineet. Myöskään Heidin liikkuminen ei kärsi, sillä yöeläiminä opossumit nojaavat liikkuessaan paljon hajuaistiinsa.

Leipzigin eläintarha on kuitenkin laittanut Heidin laihdutuskuurille, mikä eläintarhan mukaan parantaa yleisemminkin sen terveyttä.

Heidi syntyi toukokuussa 2008 Pohjois-Carolinassa Yhdysvalloissa. Heidi ja sen sisarukset Teddy ja Naira löytyivät orpoina ja ne otettiin villieläinkeskukseen. Myöhemmin Heidi oli lyhyen aikaa Tanskassa ennen kuin se vietiin Leipzigin eläintarhaan 5. toukokuuta 2010. Yleisön nähtäville Heidi tulee vasta ensi kesänä.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi