Etujärjestöjen lobbarit pohjustavat jo täyttä päätä uutta hallitusohjelmaa

Etujärjestöt ajavat asioitaan jo kiihkeästi kevään eduskuntavaalien alla. Lobbareiden vaalityötä lisäävät poikkeuksellisen vaikea taloustilanne ja perussuomalaisten kannatuksen huima nousu.

talous

Omia tavoitteitaan hallitusohjelmaan ajavien etujärjestöjen on pidettävä mielessä, että Timo Soinin johdolla perussuomalaiset voivat olla kirjoittamassa seuraavan hallituksen ohjelmaa.

- Tulossa on mielenkiintoinen tilanne siitä, mikä heidän asemansa on seuraavissa kuvioissa, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus pohtii.

Järventauksen mukaan perussuomalaisia olisi tavattu ennen vaaleja joka tapauksessa mutta kannatuksen nousu on tottakai huomattu.

Korkeasti koulutettujen keskusjärjestö Akava ei tuijota pelkästään perussuomalaisten menestystä.

- Kyllä se tietysti puhututtaa, mutta ei se ole meidän pohtimisemme kärki. Me keskitymme siihen, että kaikki poliittiset puolueet tietävät ja tuntevat korkeastikoulutettujen asiat, Akavan edunvalvontajohtaja Minna Helle toteaa.

Maatataloustuottajien MTK:ssakin pidetään Soinin joukkoja silmällä.

- Erittäin mielenkiinnolla odotetaan perussuomalaisten maaseutupoliittisia linjauksia. Se on hyvin odotettu dokumentti, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila sanoo.

Taloustilanne huomioitava

Vilkas keskustelu ensi vaalikauden menoleikkauksista on tehnyt etujärjestöillekin selväksi, että seuraava hallitus ei ainakaan jaa rahaa sinne tänne.

- Uskon, että kaikki ovat nyt liikkeellä hyvin realistisin tavoittein, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila toteaa.

- Ilman muuta tämä taloustilanne ja julkisen talouden kestävyysvaje on otettava huomioon, toteaa puolestaan Akavan edunvalvontajohtaja Minna Helle.

Suomen Yrittäjissä on aistittu puolueiden olevan nyt hieman varuillaan. Toimitusjohtaja Jussi Järventaus arvioi, että poliittiset ryhmät jättävät asioita jossakin määrin nyt enemmän auki kuin aikaisemmin.

Lähteet: YLE Uutiset

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus