Kaupunginteatteri ehdolla Vuoden teatteriksi

Kokkolan kaupunginteatteri on yksi Vuoden Teatteri 2011 -finalisteista. Teatterinjohtaja Jarkko Lahti pitää finaalijoukkoon pääsyä hienona tunnustuksena tehdystä työstä. Hän uskoo erityisesti alueellisen aktiivisuuden ja taiteellisen tason painaneen valinnassa.

teatteritaide
Marjo Lahti ja Jorma Aalto Megan Meierin tarinassa Kokkolan kaupunginteatterissa.YLE / Aki Kopsala

Myös Kokkolan kaupunginteatterin henkilökunnan hyvinvointia on kiitetty. Muista kriteereistä kävijämäärät jäivät viime vuonna Kokkolassa toivotusta, mutta tässäkin ollaan nyt kasvu-uralla, Lahti muistuttaa.

Finalistit valinneeseen Suomen Teatterit ry:n nimeämään asiantuntijaraatiraatiin kuuluivat dramaturgi, ohjaaja ja kriitikko Johanna Enckell, teatteri- ja tanssikriitikko Eeva Kauppinen, ohjaaja Saana Lavaste, teatterijohtaja Christian Lindroos sekä Suomen Teatterit ry:n toimitusjohtaja Matti A. Holopainen. Lisäarvoa finaalipaikalle tuokin Jarkko Lahden mukaan se, että valinnan ovat tehneet alan ammattilaiset.

Vahva pohjalaisedustus

Muut finalistit ovat Seinäjoen kaupunginteatteri, Espoon kaupunginteatteri, Kiasma-teatteri ja Ryhmäteatteri. Jarkko Lahden mukaan pohjalaisteatterien vahva edustus kertoo myös alueellisesta hyvästä tasosta.

Voittajan valitsee kirjailija-tutkija Virpi Hämeen-Anttila.

- Sillä ei ole väliä, kuka voittaa. Jo tämä valinta on suuri tunnustus ja olemme kovassa seurassa, sanoo Lahti.

Palkinto jaetaan 27. maaliskuuta järjestettävässä Thalia-gaalassa Turussa.