Hyppää sisältöön

Jokilaakson Terveys kiistää laajemmat ongelmat

Jokilaakson Terveys Oy kiistää, että Jokilaakson sairaalan leikkauksissa olisi ongelmia. Yhtiön mukaan Jokilaakson sairaalassa on myös hoidettu Keski-Suomen keskussairaalan komplikaatiopotilaita.

Jokilaakson Terveyskin myöntää, että sappileikkauspotilaiden komplikaatioissa on selvitettävää.

- Koska useampi Jämsässä leikattu sappipotilas oli hakeutunut hoitoon keskussairaalaan, päättivät Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, Jämsän kaupunki ja Jokilaakson Terveys yhdessä selvittää, onko tapauksilla jotain yhteistä nimittäjää vai onko kyse yksittäisistä tapauksista. Selvityksen ajan potilaat leikataan keskussairaalassa, Jokilaakson terveys toteaa tiedotteessaan.

Jokilaakson Terveyden mukaan vain yhdellä potilaista on ollut leikkauksen jälkeistä veren- tai sapenvuotoa, eikä useampia potilaita olisi näin joutunut hengenvaaraan.

Sappileikkauksia lukuunottamatta leikkaustoiminta Jokilaakson sairaalassa jatkuu normaalisti.

Yhtiö korostaa myös leikkaustoiminnan tuloksellisuuden paranemista.

- Syksyn leikkausmäärät ovat yli 50% korkeammat/kk kuin Jokilaakson sairaalan aikaisempi tuotanto oli ollut. Leikkaukset ovat olleet keskimäärin myös vaativampia kuin aiemmin. Infektiomäärä (1,62 %) on vähentynyt yli 16 %:lla verrattuna viimeisen 3 vuoden keskiarvoon (1,94 %). Infektioilla on usein suora yhteys leikkausten jälkeisiin komplikaatioihin, joten potilasturvallisuus ja leikkaustoiminnan laatu on aiempaan verrattuna tosiasiallisesti parantunut, tiedotteessa sanotaan.