1. yle.fi
  2. Uutiset

Kanawokki

Wokkiin käy raaka-aineeksi pyttipannumaisesti lähes kaikki mitä jääkaapista löytyy. Tällä kertaa Timo kuitenkin valmistaa wokin kanasta ja viimeistelee sen yrtti-chilisalaatilla.

Voita & Sokeria
Ruoka-annos lautasella.
Yle

KANAWOKKI

Makusoija

3 dl vähäsuolaista soijaa

1 ltr vettä

7 cm inkivääriä, kuorittuna ja paloiteltuna

2-5 kpl tuoretta chiliä, paloiteltuna

2 sitruunaruohoa

1 valkosipuli

kaffirlimen lehtiä

tähtianis

kanelitanko

muut mausteet

Laita kattilaan kaikki aineet ja keitä puoleen. Siivilöi ja jäähdytä.

Wok

½ kanan rintafilee

porkkana

pala retikkaa

½ keltasipuli

muutama siitake

valkosipulin kynsi

ituja

vermiselli tai muu nuudeli

1 retiisi

Suikaloi kasvikset tulitikuiksi. Suikaloi kana ohueksi. Laske hanasta kuumaa vettä astiaan ja lioita vermiselli siinä notkeaksi. Kuumenna wokki tai paistinpannu erittäin kuumaksi. Lisää öljyä pannulle. Lisää kana ja siitakkeet. Wokkaa minuutti. Lisää kasvikset ja wokkaa toinen minuutti. Lisää wokkikastike ja nuudelit, keitä hetki ja viimeistele paahdetuilla seesamin siemenillä.

½ puntti korianteria

½ puntti minttua

muutama chili

pala purjoa

Suikaloi aineet ja sekoita keskenään. Viimeistele wok salaattikeolla.

Ohje: Timo Lepistö

Lue seuraavaksi