Nettikeskustelijat suosivat perusraaka-aineita lisäaineiden vuoksi

Kuluttajat katsovat yhä tarkemmin, mitä lisäaineita ruoassa on käytetty. Vaikka Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan lisäaineiden kokonaismäärä ei vielä ole juuri vähentynyt, ovat tuottajat alkaneet kiinnittää asiaan huomiota. Nettikeskustelijat suosivat perusraaka-aineita ja toivovat lähiruoan lisääntyvän, jotta lisäaineita ei tarvittaisi enää niin paljon.

Kotimaa
Ruokaa otetaan lautaselle
Yle

Nimimerkki Metu suosittelee käyttämään perusraaka-aineita.

"Lisäaineita saa sitä vähemmän mitä enemmän käyttää perusraaka-aineta ja mitä lähempää ne on hankittu."

Nimimerkki kirkastako? on vilkaissut pullon etikettiä.

"Kuinkahan moni tälläkin palstalla on tutustunut alkoholijuomissa oleviin lisä- ja vierasaineisiin jotka aiheuttavat yliherkkyyttä"

Nimimerkki Eläkeläisnainen valittaa luomun kalleutta.

"Täällä sitä saarnataan luomun puolesta ja illalla mennään syömään hampurilaista. Tiedoksi vaan teille luomun ystävät, että reilusti alle tuhannen euron eläkkeellä ei paljon luomuja ostella, hyvä kun riittää tavalliseen tarjousjauhelihaan vaikka laitan kaiken ruuan itse"

Nimimerkki TVL Tampere miettii allergioiden syytä.

"moro lieneekö syy allergioiden suureen lisääntymiseen viime vuosien aikana nämä ns lisäaineet ja on tätä asiaa ehkä luotettavasti tutkittu?"

E621 ja fenyyliamiinin lähteet ei kärsi enää migreenistä.

"Kärsin ennen jatkuvista migreenikohtauksista. Kun lopetin aspartaamin sekä natriumglutamaatin käytön, ovat päänsäryt kadonneet lähes kokonaan eikä enään migreenityyppisiä pitkäkestoisia kohtauksia lainkaan."

Nimimerkki Sokeriton terve näkee sokeria joka puolella.

"Kansa haluaa puhdasta ruokaa ei lisäaineita. Lopettakaa myös sokerin lisääminen tuotteisiin. Jugurtit,einekset, aamiaismurot, leivät (siis melkein kaikki mitä kaupasta saa) ovat täynnä sokeria."

Nimimerkki Ravintoteitoinen on huolissaan myyntiaikojen vaikutuksesta.

"Vihdoinkin julkisuudessa puhutaan oikeasta asiasta eli lisäaineettomasta ruoasta. Toivottavasti teollisuus ja kauppa alkavat ottaa valikoimiinsa aidompia ruoka-aineita, vaikka myyntiajat lyhenevät"

Lähteet: YLE Uutiset