Espanjalainen adoptiokoira pelastuu kurjalta kohtalolta

Suomessa kodittomia koiria ei juurikaan kaduilla juoksentele, mutta esimerkiksi Espanjassa tilanne on aivan toinen. Monen kulkukoiran kohtaloksi koituu lopettaminen. Hylätyn koiran voi pelastaa adoptoimalla sen suoraan espanjalaiselta tarhalta Suomeen.

koira
Minttu Kivinen on koonnut koko koirapesueensa sohvalle.YLE

Minttu Kivisen koirat lepäilevät aamulenkin jälkeen levollisina olohuoneessa Helsingin Töölössä. Koiria on kaikkiaan viisi ja osa niistä on tullut suoraan Espanjasta. Koirien auttamisesta on tullut Kiviselle tärkeä harrastus.

Neljä vuotta Suomessa asunut Sebu eli Sebastian löytyi rakennustyömaalta Espanjasta. Katukoiran elämä vaihtui kertaheitolla kotikoiran rooliin.

- Sebu on kotiutunut hyvin. Sydämeni asiaksi ovat tulleet koirat ja haluan niitä auttaa. Kaikki koirani ovat onneksi olleet terveitä eikä suurempia käytösongelmiakaan ole ollut. Toivon, että uusiakin auttajia löytyy, Kivinen kertoo.

Lahjakoira päätyy kadulle

Espanjalaisten tapa pitää koiria on hyvin erilainen kuin suomalaisten. Koirien hylkääminen on maassa huomattavasti yleisempää.

- Kaupoissa myydään söpöjä lemmikkikoiria, joita on helppo ostaa lahjaksi vaikkapa lapselle. Esimerkiksi joulun jälkeen monet lahjakoirat hylätään, Kivinen selittää.

Koiria käytetään myös paljon avuksi metsästyksessä ja metsästyskauden jälkeen niistä halutaan eroon. Viikottain lopettavaksi päätyy satoja koiria.

- Suurin osa koirista valitettavasti lopetetaan. Vain pieni osa päätyy yksityisin varoin ylläpidetyille tarhoille, joilta osa saattaa päätyä tänne Suomeen asti, Kivinen toteaa.

Lähteet: Yle Helsinki