Kamarimusiikin ensi kesän ohjelmisto julki

Kuhmon Kamarimusiikki on pitkään ollut kävijämäärältään Suomen suurin kamarimusiikkijuhla. Uutena konserttipaikkana on ensi kesänä Sokos Hotel Vuokatti.

Kuva: YLE / Ville Kinnunen

Festivaalin teemana ovat musiikin muodonmuutokset. Kamarimusiikin ohjelmassa tapahtumia on yhteensä 75 ja niissä esiintyy 130 suomalaista ja kansainvälistä huippumuusikkoa.

Kamarimusiikin viulistien joukossa ovat muiden muassa Priya Mitchell, Antti Tikkanen, Minna Pensola ja Elina Vähälä. Pianisteja ovat Paavali Jumppanen, Jeremy Menuhin, Henri Sigfridsson.

Erityisen odotettu laulajavieras on Soile Isokoski. Ensimmäistä kertaa Kuhmossa esiintyy myös jazzorkesteri UMO.

Konsertit pidetään Kuhmo-talossa, Kontion koulussa sekä Kuhmon kirkossa. Konsertteja järjestetään lisäksi Lentiiran kirkossa ja Salakamarissa. Uutena paikkana on ensi kesänä Sokos Hotel Vuokatti.

- Ehkä kuhmolaista huumoria edustaa se, että Sotkamossa pidettävää konserttia nimitetään "perukkakonsertiksi". Onhan se Kuhmosta nähden perukkaa, eihän sille mitään voi. Tässä on kuitenkin sellainen ajatus, että Sotkamo on matkailupaikkakunta ja siellä on erinomaiset majoitustilat, joten miksi emme yhdistäisi Kuhmon ja Sotkamon hyviä puolia. Toivotaan, että tämä kokeilu lähtee hyvin liikkeelle, sanoo Kuhmon Kamarimusiikin lehdistöpäällikkö Juhani Koivisto.

Festivaalin yhteydessä järjestetään perinteiset Kuhmon musiikkikurssit, joiden taiteellinen johtaja on Junio Kimanen.

Kamarimusiikin juhla alkaa sunnuntaina 10.7. ja päättyy lauantaina 23.7.2011.