Suomalaisilla ei hätää Sri Lankassa

Sri Lankassa lomailevat suomalaiset ovat turvassa huolimatta saaren itäpuolta piinaavista tulvista. Turistikohteet sijaitsevat suojaisalla länsirannikolla, jossa matkailijoidet lomat ovat jatkuneet normaalisti.

Kotimaa
Temppeli tulvan keskellä
Reuters

- Turistialueella ei ole tulvia, maanvyörymiä tai uhkatekijöitä. Siellä ei ole edes satanut runsaasti, Suomen Intian-suurlähetystön edustaja Aira Keinänen kertoo.

Suomalaisia turisteja Sri Lankassa on vajaat kaksi sataa. Matkatoimistojen järjestämät matkat ovat jatkuneet normaalisti, ja muun muassa kiertomatkoja on jatkettu suunnitellusti.

Sri Lankan keski- ja itäosien pahimmilla tulva-alueilla ei tiettävästi ole suomalaisia.

- Ei ainakaan järjestetyillä matkoilla. Tietysti on aina mahdollisuus, että siellä on omatoimimatkailijoita. Sieltä ei kuitenkaan kukaan ole ottanut yhteyttä suurlähetystöön.

Lomakohteissa poikkeuksellisen viileää

Turistialueet välttänevät tulvat otollisen sijaintinsa ansiosta.

- Monsuunisateet tulevat lähinnä koillisesta ja kaakosta. Länsirannikko jää suojaiselle puolelle, Keinänen kertoo.

Itäpuolen tulvat ovat näkyneet matkalaisille toistaiseksi vain hieman kehnompana lomasäänä.

- Sellainen tieto tuli Sri Lankasta, että siellä on erittäin kylmä sää. Sri Lankassa ei ole kai koskaan ollut näin kylmää, lämpötila on pudonnut 16 asteeseen.

Tulvatilanteen vuoksi ulkoministeriö suosittelee, että Sri Lankaan matkustavat tekisivät ennen matkaa matkustusilmoituksen ulkoministeriölle tai Suomen edustustoille.

Lähteet: YLE Uutiset