1. yle.fi
  2. Uutiset

Juhan af Grann ei hellitä ennustamasta

Audiovisuaalisen viestinnän sekatyöläinen Juhan af Grann herätti aikanaan ristiriitaisia tunteita ufoja ja paranormaaleja ilmiöitä käsittelevillä töillään. Grann ennusti ja ennustaa edelleen tulevaa olemalla yhteydessä henkimaailman kanssa ja tulkitsemalla omalla tarinankerrontakyvyllään esimerkiksi Ilmestyskirjaa.

Juhan af Grann

Lahdessa viikonvaihteessa pidettävä elokuvafestivaali näyttää ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan af Grannin dramatisoidut dokumentit Trilogia-otsikolla. Työt herättivät aikanaan suurta kiinnostusta esimerkiksi Cannesissa.

- En aina seiso kaiken dokumentoimani takana. Ufot ja paranormaalit ilmiöt ovat alitajunnassani alati ja vaikuttavat. En halua sotkea niitä ammattirooleihini ohjaajana, tuottajana ja toimittajana. Siksi paranormaalien kokemusten sijaan puhun mieluummin töistäni, joiden kautta olen kyennyt ennustamaan tulevaa, kuvailee Grann yhteyttään ufomaailmaan.

Grannin mielestä mikään ei ole sattumaa. Hän muistuttaa ennustaneensa jo 90-luvulla tehdyissä dokumenteissaan vedenpaisumukset, rahoituskriisit ja evoluutioon liittyvät ongelmat.

- Nyt alkaneesta vuodesta tulee yhtä rock´n rollia, vaikka en haluakaan ennustaa ruumiiden määrää. Niitä tulee niin monella taholla. Trilogiani on kuitenkin vasta alkusoittoa sille, mitä maapallon ihmiset joutuvat tulevaisuudessa kokemaan, ennustaa af Grann railakkaasti.

Af Grann sanoo kokevansa jatkuvaa stressiä siitä, että aistii niin paljon ympäriltään ihmisistä ja energioista.

- Joidenkin ihmisten kanssa en yksinkertaisesti kykene kommunikoimaan. Tämä on johtanut siihen, että erilaisia produktioita tehdessäni olen joutunut seulomaan kanssakäymisen kohteeni, kuvaa af Grann työtekoaan.

Lähteet: YLE Lahti

Lue seuraavaksi