Tanssiopisto aloittaa uusissa tiloissa

Pohjois-Karjalan Tanssiopiston toiminta käynnistyy uusissa tiloissa hyvällä sykkeellä. Kaislakatu kuudesta Joensuun reunalta löytyy tilava, valoisa sali, ja tunneilta kaikenikäisiä oppilaita. 20-vuotis juhlavuoden kynnyksellä oleva opisto uusi muuton myötä myös logonsa; suunta on ilmavasti ylöspäin.

tanssikasvatus
Maiju Virkkunen
Maiju Virkkunen esittelee uutta logoa Tanssiopiston uudessa salissa.YLE / Siru Päivinen

Pohjois-Karjalan Tanssiopiston toiminnanjohtaja Maiju Virkkunen katselee tyytyväisin ilmein opiston uutta salia. Musta lattia on joustava, suuri-ikkunainen huone kylpee orastavassa kevään valossa, ja hypyille on väljästi tilaa myös ylöspäin.

- Onneksi vihdoin saimme nämä tilat, odottelua riitti piinallisen pitkään. Omat tilat ovat ehdoton toiminnan edellytys tällaiselle lajille, ja harrastajamäärälle. Meillä on tunteja viikon kaikkina päivinä, lähes 50 tuntia joka viikko. Sali tulee siis olemaan kovassa käytössä. Myös varasto-, toimisto- ja pukuhuonetilat ovat tarpeen, toiminnanjohtaja Maiju Virkkunen toteaa.

Tanssin harrastajia riittää 3-vuotiaista satubaletin tanssijoista pitkälle eläkeikäisiin, tyttöjä ja poikia, miehiä ja naisia. Opetuksen tasoon toiminnanjohtaja on tyytyväinen, kolme päätoimista opettajaa pyörittävät tunteja. Myös tarjonnan määrä on lisääntynyt.

- Meillä on tarjolla tanssitaiteen perusopetusta, johon kuuluvat tanssin päälajit klassinen baletti, jazztanssi ja nykytanssi. Sen lisäksi on paljon sivulajitarjontaa, kuten vaikkapa hiphoppia tai showtanssia.

Tanssiopisto ottaa opiskelijansa nopeasti siipiensä suojiin. Viime kesänä ensimmäistä kertaa pidetty kesäleiri tuntuu sytyttäneen tanssin kipinän monen leiriläisen sydämeen; viikko tanssisalissa kotiuttaa tulijat taloon.

Viime vuonna alulle laitettiin myös kansainvälinen yhteistoiminta. Ensi kesänä Joensuussa saadaan vierailun myötä nauttia myös belgialaisen tanssikoulun osaamisesta.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala