Nieminen jälleen Vuoden urheilija Varsinais-Suomessa

Tennispelaaja Jarkko Nieminen on jälleen valittu Varsinais-Suomen Vuoden urheilijaksi. Kai Suikkanen puolestaan pokkasi valmentajapalkinnon, ja TPS:n viime keväänä aikaansaama hurmos palkttiin vuoden urheilutekona.

Vuoden urheilija (USA)
Jarkko Nieminen
Jarkko NieminenYLE

Kaikkien aikojen ensimmäisessä Lounais-Suomen Urheilugaalassa palkittiin alueen parhaat urheilijat ja urheiluteot.

Lounais-Suomen Liikunta- ja Urheilu ry. on valinnut vuoden 2010 parhaat ensimmäistä kertaa yhdessä Turun, Porin ja Rauman Urheilutoimittajien kerhojen kanssa. Valinnat tehdään erikseen Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueilta.

Vuoden Urheilijaksi nimettiin Varsinais-Suomessa jälleen kerran Jarkko Nieminen, jonka tennisura on nostanut hänet tämän vuosituhannen parhaaksi varsinaissuomalaiseksi urheilijaksi.

Satakunnassa valinta kohdistui moninkertaiseen pituushypyn SM-mitalistiin Petter Laxiin. Laxin perheeseen palkintoja satoi muillekin, sillä isä Kari-Pekka Lax valittiin Vuoden Valmentajaksi Satakunnassa ja äiti Teija Lax Huittisten kaupungin Vuoden Seuratyöntekijäksi.

Vuoden joukkueiksi valittiin kaksi naisjoukkuetta, Pesäkarhujen naisten edustusjoukkue, joka toi Satakuntaan Superpesiksen hopeisen mitalin ja Salon lentopallonaisjoukkue LP Viesti, joka jatkaa yhä kulkuaan voittamattomana SM-mitalistina.

Vaikka TPS ei joukkuepalkintoa pokannutkaan, eivät joukkueen teot jääneet huomioitta. Vuoden urheilutekona palkittiin TPS jääkiekkobuumi Turussa ja Vuoden Valmentajana Kai Suikkanen. Maanantaina hän pokkasi vastaavan palkinnon myös valtakunnallisella tasolla.

Pitkän linjan urheilumiehistä palkintokorokkeelle nousivat jääkiekkoleijona Juhani Wahlsten, painonnostajat Kaarlo Kangasniemi ja Reijo Vainio sekä Turun Sanomien entinen toimitusjohtaja Keijo Ketonen, joka on toimessaan vahvasti vaikuttanut maakunnallisen urheilutyön kehittymiseen.

Urheilugaalan tarkoituksena ei ole palkita vain menestyneitä tämän hetken urheilijoita, vaan niitä, jotka ovat olleet luomassa edellytyksiä lounaissuomalaisten liikunnalle ja urheilulle. Näistä hyviä osoituksia ovat mm. Raumalaiskiekkoilun Tuki ry:n valinta Urheilukulttuurin edistäjäksi, Porin Urheilulukion valinta Urheiluvaikuttajaksi ja Yyteri Beach Futiksen nimeäminen Vuoden satakuntalaiseksi Urheiluteoksi.

Valtakunnallisen gaalan esimerkin mukaan samassa tilaisuudessa jaettiin myös Pohjola palkinto Hyvälle Seuralle. Satakunnassa maakunnallisen tunnustuksen vei Euran Raiku ry. ja Varsinais-Suomessa Turun Riento ry.

Lauantaina palkitsemisvuorossa ovat kuntien ja seurojen nimeämät taustavaikuttajat eli Vuoden Seuratyöntekijät. Heidän joukossaan on monia pitkän seurauran tehneitä puheenjohtajia, sihteereitä ja talkootyöntekijöitä. Heitä on tänä vuonna nimetty 49, joista 35 pääsi mukaan gaalaan vastaanottamaan palkintonsa.

Lähteet: YLE Turku