Homosuhteiden puolesta rukoilemista kannattaneet lestadiolaiset katuvat

Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys SLEY iloitsee, että vanhoillislestadiolaiset kirkolliskokousedustajat ovat tulleet katumapäälle parisuhteensa rekisteröineiden puolesta rukoilemisen suhteen. Edustajat äänestivät marraskuussa rukoilemisen puolesta. Vanhoillislestadiolaiset pitävät homoutta syntinä.

Kotimaa
Miespari käsi kädessä.
Yle

Vanhoillislestadiolaisten mielestä kirkolliskokousedustajat äänestivät väärin kannattaessaan rukousta parisuhteensa rekisteröineiden kanssa ja heidän puolestaan. Kaikki yhdeksän edustajaa äänestivät rukoilemisen puolesta.

- Yksityiset henkilöt, SRK:n johtokunta, pappien kokous ja puhujain kokous ovat yksimielisesti todenneet, että äänestysratkaisussa tuettiin Raamatun vastaista näkemystä, sanoo vanhoillislestadiolaisia edustavan Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen kristilliselle verkkolehdelle Kotimaa24:lle.

Voittonen kertoo lehdelle, että kyseiset kirkolliskokousedustajat ovat tällä hetkellä samaa mieltä tästä Raamatun vastaisuudesta. Voittonen on keskustellut heidän kanssaan.

Edustajista yksi kertoo Kotimaa24:lle olleensa "vilpitön ja naiivi", toinen sanoo ajatelleensa, että kaikkien puolesta pitää rukoilla. Hän arvelee, että olisi "äänestänyt toisin, jos olisi käsitellyt syvemmin päätöksen taustoja ja vaikutuksia".

Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen Sanansaattaja -lehden päätoimittaja Hannu Kippo tukee tuoreessa pääkirjoituksessa edustajien "parannuksen tekoa äänestyskäyttäymisessään". Kipon mukaan kristinopillisissa asioissa ei voi olla konsensusta, vaan sen "hiipiminen kirkkoon rapauttaa kirkkoa sisältäpäin".

"Asia ei ole loppuunkäsitelty"

Kirkon perheasiain johtaja Martti Esko ei ole tapahtumien kulusta yllättynyt. Esko perustelee edustajien edustavan liikettä.

- He menivät johtokunnan rajojen yli, se oli liikaa kristilliselle käsitykselle, Esko sanoi Ylen Ykkösaamussa perjantaina.

Homojen asema ei Eskon mukaan ole loppuunkäsitelty kirkossa, sillä herätysliikkeissä asia jakaa mielipiteitä.

Kirkolliskokous hyväksyi marraskuussa äänin 78-30 rukouksen parisuhteensa rekisteröineiden puolesta ja heidän kanssaan. Päätös tulkittiin askeleeksi homoseksuaalien oikeuksien lisäämiseksi kirkossa.

Lähteet: YLE Uutiset