Ville Ranta kuvittaa Oulun musiikkijuhlia

Sarjakuvataitelija Ville Ranta kuvittaa Oulun Musiikkijuhlien festivaalimateriaaleja. Oulun Musiikkijuhlat on kevättalven kaupunkifestivaali, joka järjestetään 21. kerran 25.2.-24.3.2011 välisenä ajankohtana. Ohjelmistoon on kerätty konserttikokonaisuuksia, sinfonia- ja kamarimusiikkikonsertteja, näyttämöteoksia sekä lasten ja nuorten konsertteja.

Ville Ranta
Trumpetti osakuva
Ville Ranta

Oululainen sarjakuvataiteilija ja Sarjakuvayhdistys Aseman perustajajäsen Ville Ranta (1978) kuvittaa Oulun Musiikkijuhlien 2011 festivaalimateriaaleja. Vapaana sarjakuvataiteilijana työskentelevän Rannan tunnetuimpia töitä ovat Elias Lönnrotin elämästä kertova sarjakuvaromaani Kajaani (2008) sekä ajankohtaiset sarjakuvat ja pilapiirrokset, joita on julkaistu muun muassa aikakauslehti Kaltiossa, Ilta-Sanomissa, Journalistissa sekä Kirkko ja Kaupunki –lehdessä.

Ranta tunnetaan luonnosmaisesta piirrostyylistään ja pohdiskelevista, aihepiireiltään usein varsin henkilökohtaisista sarjakuvistaan. Sarjakuvataitelijan teoksia on julkaistu useilla eri kielillä; erityisesti ranskaksi. Hänet palkittiin vuonna 2009 Suomen sarjakuvaseuran Puupäähatulla.

21. kerta

Oulun Musiikkijuhlat on monipuolinen kevättalven kaupunkifestivaali, joka järjestetään 21. kerran 25.2.-24.3.2011 välisenä ajankohtana. Ohjelmistoon on kerätty tasokkaita konserttikokonaisuuksia, sinfonia- ja kamarimusiikkikonsertteja, näyttämöteoksia sekä lasten ja nuorten konsertteja. Lisäksi Musiikkijuhlat järjestää yhteistyötuotantoja paikallisten musiikin ja esittävän taiteen toimijoiden kanssa. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaara.

Kevään ohjelmisto julkaistaan ja lipunmyynti alkaa tiistaina 18.1.2011.

Lähteet: YLE Oulu