Lax toivoo pitkiä siivuja Pariisissa

Satakunnan vuoden urheilijaksi valittu pituushyppääjä Petteri Lax valmistautuu alkavaan hallikauteen leirillä Teneriffalla Kanariansaarilla. Tähtäimessä on EM -hallikisat Ranskassa.

yleisurheilu

Satakunnan vuoden urheilija julkistettiin perjantai-iltana Lounais-Suomen urheilugaalaristeilyllä.

Lauttakylän Lujaa edustavan Petteri Laxin hallikisakausi on alkamassa tämän kuun lopussa. Seuraava isompi haaste on yleisurheilun halli-EM-kisat Pariisissa Ranskassa maaliskuun alussa.

- Sinne olisi kova hinku. Viime kausi oli aika vaikea tekniikan puolesta. Toivottavasti tekniikkaa nyt löytyy, niin voi tulla aika pitkiäkin siivuja.

Huittisissa syntynyt ( 12.10.1985 ) Petteri Lax opiskelee urheiluhierojaksi Turussa. Petteriä valmentaa hänen isänsä Kari-Pekka Lax, joka voitti kymmenottelun Suomen mestaruuden vuonna 1981.

Kaikkien aikojen ensimmäisessä Lounais-Suomen Urheilugaalassa palkittiin alueen parhaat urheilijat ja urheiluteot.

Pitkä perinne valinnoissa

Porin ja Rauman urheilutoimittajat ovat valinneet yhdessä Satakunnan vuoden urheilijan vuodesta 1995 lähtien. Nyt valintaan osallistui ensimmäistä kertaa myös Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu.

Vuonna 2009 Satakunnan vuoden urheilijan tittelin ja siihen liittyvän TVO-maljan stipendeineen sai Petri Vehanen.

Aiemmin tittelin ovat pokanneet Taina Uppa, Juha Riippa, Hanna Heiskanen, Johanna Halkoaho, Kati Sundqvist, Emilia ja Erika Nyström, Paula Tarvainen. ja Marko Kivenmäki. Tiia Hautala, Heli Jukkola ja Leo-Pekka Tähti ovat saaneet kunnianosoituksen kahdesti.

Lähteet: YLE Satakunta