Aki Louhelan levyt uudelleen päivänvaloon

Oululaisen laulajan Aki Louhelan levyt on julkaistu uudelleen. Ajatus lähti äänittäjä Jorma Hämäläisen käydessä läpi Kari Tapion vanhoja nauhoituksia. Samalla studion holveista löytyi Louhelan levyjen alkuperäisäänitykset, joista päätettiin tehdä päivitetyt versiot.

Aki Louhela
Aki Louhela laulaa konsertissa.
Aki Louhela Bros trio soittaa Oulun Vanhalla paloasemalla akustisella kokoonpanolla.

Viime keväänä äänittäjä Jorma Hämäläinen oli tekemässä uusia versioita Kari Tapion levytyksistä. Samalla löytyivät Louhelan Dat-nauhat, jotka Hämäläinen otti uudelleen käsittelyyn. Hän masteroi kaksi levyään, Aki Louhela ja Sydämen Reunalla, modernimman kuuloisiksi. Vanhat laulut ovat kestäneet ajan hammasta hyvin. Myös keikoilla levyillä on edelleen kysyntää, koska laulut soivat edelleen radioissa. Samalla uudelleen julkaisut pohjustavat uutta levyä, jonka tuotantotiimi on kasassa.

- Muun muassa Esa Kaartamo on mukana, paljastaa Louhela tunnetun kollegansa.

Aki tunnustaa päivittävänsä paitsi levyjään, myös itseään. Juoksuharrastus on kestänyt jo pari vuotta. Tavoittena on juosta keväällä Tervamaratonin puolikas. Harrastuksen vakavuudesta kertoo se, että Louhela on mukana Kari Heljäsvaaran juoksukoulussa.

- Välipäivillä on jo merkitystä, kommentoi Louhela liikuntaharrastustaan.

Lähteet: YLE Oulu