Radikaali nuori Oulun johtoon

Oulun kaupunginhallituksen keski-ikä laski kertaheitolla parilla vuodella, kun vasemmistoliiton toiseksi hallitusjäseneksi nousi kaikkien aikojen nuorin henkilö. Vasemmistoliiton varavaltuutettu Hanna Sarkkinen on vain 22-vuotias. Hän on edeltäjäänsä Anne Huotaria lähes 30 vuotta nuorempi.

Hanna Sarkkinen
Hanna Sarkkinen ei ole alkuunkaan tyytyväinen koulujen antamaan yhteiskunnallisen tiedon tasoon. Hän haluaisi parantaa koulun yhteiskuntaopin opetusta. Näin voitaisiin saada nuoret ymmärtämään miten demokratia toimii.
Oulun kaupunginhallitukseen maanantaina valittu vasemmistoliiton varavaltuutettu Hanna Sarkkinen on vain 22-vuotias. Se on nykypolitiikassa erinomaisen vähän.YLE Oulu

Hanna Sarkkinen on muistitiedon mukaan Oulun kaupunginhallituksen nuorin jäsen kautta aikojen. Varsinaisia tilastoja kaupunginhallituksen ikäjakaumasta ei ole. Kokoomuksen Pia-Noora Kauppi oli hallitukseen tullessaan puolisen vuotta vanhempi kuin Sarkkinen nyt.

- Demokratian kannalta ei ole hyvä, että päättävissä elimissä on vain vanhempia ihmisiä. Silloin tietyt asiat korostuvat ja nuorten asiat eivät välttämättä kuulu niihin, toteaa vastustajien maailmanparantajaksi luonnehtima Sarkkinen.

Sarkkinen tietää olevansa poikkeus politiikkaa heikosti tiedostavan nuorison joukossa. Hän parantaisi yhteiskuntaopin opetusta, päätöksenteon käsittelyä ja väittelykulttuurin harjoittelua koulussa, jotta nuoriso kiinnostuisi uudestaan politiikasta. Myös työttömyydelle pitäisi nuoren radikaalin mielestä oikeasti tehdä jotain.

- Työttömyyden hoidon hallinnointia pitäisi Oulussa selkeyttää. Sen pitäisi olla oikeasti jonkun vastuulla. Pitäisi myös käyttää valtion työllistämiseen osoittamat varat. Ja huonosti toimivalle tilaaja-tuottajamallille pitää Uudessa Oulussa tehdä jotain, listaa uunituore kaupunginhallituksen jäsen.

Oulun yliopistossa aate- ja oppihistoriaa opiskeleva Sarkkinen on ehdolla myös kansanedustajaksi huhtikuun eduskuntavaaleissa.

- Perusturva pitäisi yhtenäistää ja nostaa 750 euroon. Sen voisi rahoittaa muun muassa pääomaveron nostolla, verotuksen progression lisäämisellä ja harmaan talouden kitkemisellä, kiteyttää nuori poliitikko vaaliteemojaan.

Kokoomuksen Mari-Leena Talvitien (30) paikalle Oulun kaupunginhallitukseen nouseva Anne Lukkarila on hänkin edeltäjäänsä kolmisen vuotta nuorempi.

Lähteet: YLE Oulu