Neilikat eivät kelpaa Elton Johnille

Poriin kesällä saapuva Elton John supertähti sanan kaikissa merkityksissä. Myös artistin takahuoneen vaatimuslista kertoo, että kyseessä ei ole ihan tavallinen poppari. Riderista käy mm. selville, mistä kukista laulajasuuruus ei pahemmin perusta.

Elton John
Elton John
Elton John.AP Graphics Bank

Huippuartistien vaatimuslistoja koonnut The Smoking Gun -nettisivusto tietää kertoa, että Sir Elton on takahuoneolosuhteista varsin tarkka mies. Riderista käy ilmi mm. se, että kesäolosuhteissa pukuhuoneen oikea lämpötila on runsaat 15 astetta, talvella mittarin pitäisi näyttää noin 21 astetta.

Elton John tarvitsee myös visiittinsä ajaksi parit kunnon limusiinit, joilla artistin ja seurueen kelpaa kurvailla lentokentän, keikkapaikan ja hotellin väliä. Myös pari autoilevaa juoksupoikaa on tarpeen, toinen heistä on nakitettu pääasiassa pyykin kuskaamiseen.

Kaikki kukat eivät käy

Pyllynsä Elton John haluaa laskea mm. 180 senttiä pitkälle sohvalle, muutamalle tuolille sekä kahdenistuttavalle sohvalle - niin sanotulle love seatille. Sir Eltonin vaatimat kurkunkostukkeet ovat hyvinkin rahvaanomaisia, hänelle kelpaavat aivan tavalliset, joskin sokerittomat virvoitusjuomat sekä kahvi ja tee.

Riderin helmi on takahuoneen somistukseen haluttu kukka-asetelma. Sen pitää olla iso ja värikäs, mutta mutta... krysanteemit, päivänkakkarat, neilikat ja liljat eivät missään nimessä käy.

Lähteet: YLE Satakunta